Sastāvdaļas
- 2 kg jauno kolrābju
- sāls
- 1 saišķītis svaigu piparmētru
- ¾ l augļu etiķa
- 75 ml ābolu sulas
- 150 g cukura
- 1 ēdamkarote balto piparu graudiņu
Pagatavošana
- Kolrābjus notīra, nomizo un atkarībā no lieluma sagriež 2 vai 4 daļās.
- Uzvāra sālsūdeni un vāra tajā kolrābjus apmēram 5 min.
- Karstajiem kolrābjiem uzlej aukstu ūdeni un notecina.
- Tad sagriež apmēram ½ cm biezās šķēlēs.
- Piparmētras noskalo aukstā ūdenī un nosusina.
- Noplūc lapiņas no stublājiem.
- Uzvāra etiķi kopā ar 3/4 l ūdens, ābolu sulu, cukuru, mazliet sāls, un piparu graudiņiem.
- Pieliek piparmētras un vāra visu vēl 5 min.
- Kolrābjus pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās, pārlej ar karsto marinādi un tūlīt aizvāko.
Uzglabāšanas laiks : aptuveni 1 gads.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!