Saldi-asie marinētie tomāti

Saldi-asie marinētie tomāti Foto: Saldi-asie marinētie tomāti

Sastāvdaļas

  • 2 kg gatavu tomātu
  • 1 čili pipars 
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 1 paprika
  • smaržīgie pipari
  • krustnagliņas
  • cukurs 
  • sāls 
  • 9% etiķis 

Pagatavošana

  1. Tīrās, sterilizētās burkās liek 3-5 smaržīgos piparus, 3-5 krustnagliņas, 1 šķēlītēs sagrieztu ķiploku daiviņu, 1/4 sagrieztas paprikas, 1 šķēlīti čili pipara. 
  2. Tomātus nomazgā, nosusina, liek burkās.
  3. Pārlej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 20-30 minūtēm.
  4. Ūdeni nolej.
  5. Katlā lej 1 litru ūdens, pievieno 4 ēdamkarotes cukura, 2 ēdamkarotes sāls.
  6. Visu uzvāra un lej burkās.
  7. Pievieno 2 ēdamkarotes etiķa un 1 l burku, burkas aizvāko un apgriež otrādi.
  8. Burkas atdzesē istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes