Sastāvdaļas
- 2 kg gatavu tomātu
- 1 čili pipars
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 1 paprika
- smaržīgie pipari
- krustnagliņas
- cukurs
- sāls
- 9% etiķis
Pagatavošana
- Tīrās, sterilizētās burkās liek 3-5 smaržīgos piparus, 3-5 krustnagliņas, 1 šķēlītēs sagrieztu ķiploku daiviņu, 1/4 sagrieztas paprikas, 1 šķēlīti čili pipara.
- Tomātus nomazgā, nosusina, liek burkās.
- Pārlej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 20-30 minūtēm.
- Ūdeni nolej.
- Katlā lej 1 litru ūdens, pievieno 4 ēdamkarotes cukura, 2 ēdamkarotes sāls.
- Visu uzvāra un lej burkās.
- Pievieno 2 ēdamkarotes etiķa un 1 l burku, burkas aizvāko un apgriež otrādi.
- Burkas atdzesē istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!