Sastāvdaļas
- 120 g pūdercukura
- 100 g cukura
- 2 olas
- 60 ml rapšu eļļas
- 1 burciņa plūmju bērnu biezeņa
- 3 tējkarotes etiķa
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 240 ml vājpiena piena
- 240 ml stipras, atdzesētas kafijas
- 320 g miltu
- 40 g kakao pulvera
- 2 tējkarotes dzeramās sodas
- 1 tējkarote sāls
Garnējumam:
- 1 tējkarote maltas kafijas
- 1 tējkarote verdoša ūdens
- 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 240 g putukrējuma
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu kūkas formu.
- Dziļā bļodā sajauc pūdercukuru, cukuru, olas, rapšu eļļu, plūmju biezeni, etiķi un vaniļas ekstraktu.
- Ar elektrisko putotāju visu rūpīgi sakuļ.
- Atsevišķā nelielā bļodiņā sajauc pienu un kafiju un noliek maliņā līdz nepieciešams.
- Nelielā traukā sajauc miltus, kakao, dzeramo sodu un sāli, tad pakāpeniski to, kopā ar piena kafiju, pievieno olu maisījumam.
- Iegūto mīklu izklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties aptuveni 30-35 minūtes.
- Kad tā gatava, noliek atdzesēties.
- Garnējumam: Nelielā bļodiņā izmaisa malto kafiju karstajā ūdenī, piemaisi klāt vaniļas ekstraktu.
- Atsevišķā dziļākā bļodā saputo saldo krējumu putukrējumā un pievieno iepriekš sagatavoto kafijas un vaniļas maisījumu.
- Pārklāj putukrējumu pār kūku un ievieto ledusskapī uz 2-3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!