Saldētā mokas kūka ar putukrējumu

Saldētā mokas kūka ar putukrējumu Foto: Saldētā mokas kūka ar putukrējumu

Sastāvdaļas

  • 120 g pūdercukura
  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • 60 ml rapšu eļļas
  • 1 burciņa plūmju bērnu biezeņa
  • 3 tējkarotes etiķa
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 240 ml vājpiena piena
  • 240 ml stipras, atdzesētas kafijas
  • 320 g miltu
  • 40 g kakao pulvera
  • 2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 1 tējkarote sāls

Garnējumam:

  • 1 tējkarote maltas kafijas
  • 1 tējkarote verdoša ūdens
  • 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 240 g putukrējuma

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu kūkas formu.
  2. Dziļā bļodā sajauc pūdercukuru, cukuru, olas, rapšu eļļu, plūmju biezeni, etiķi un vaniļas ekstraktu.
  3. Ar elektrisko putotāju visu rūpīgi sakuļ.
  4. Atsevišķā nelielā bļodiņā sajauc pienu un kafiju un noliek maliņā līdz nepieciešams.
  5. Nelielā traukā sajauc miltus, kakao, dzeramo sodu un sāli, tad pakāpeniski to, kopā ar piena kafiju, pievieno olu maisījumam.
  6. Iegūto mīklu izklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties aptuveni 30-35 minūtes.
  7. Kad tā gatava, noliek atdzesēties.
  8. Garnējumam: Nelielā bļodiņā izmaisa malto kafiju karstajā ūdenī, piemaisi klāt vaniļas ekstraktu.
  9. Atsevišķā dziļākā bļodā saputo saldo krējumu putukrējumā un pievieno iepriekš sagatavoto kafijas un vaniļas maisījumu.
  10. Pārklāj putukrējumu pār kūku un ievieto ledusskapī uz 2-3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes