Saldās mannas biezputra latviešu gaumē

Saldās mannas biezputra latviešu gaumē Foto: Saldās mannas biezputra latviešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 150 g mannā
  • 700 - 800 g piena
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 100 g riestu kodolu
  • 5 olas

Dzērveņu ķīselim:

  • 100 g dzērveņu
  • 2-3 ēdamkarotes cukura
  • 2-3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 500-600 g ūdens

Pagatavošana

  1. Pienā izvāra ne pārāk biezu mannas biezputru un dzesē līdz 70°C temperatūrai.
  2. Biezputrā iemaisa ar cukuru saputotus olu dzeltenumus, apgrauzdētus un sasmalcinātus riekstus, labi izmaisa, pēc tam iecilā saputotus olu baltumus un cep cepeškrāsnī.
  3. Pasniedz aukstu, pārlej ar šķidru dzērveņu ķīseli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes