Sastāvdaļas
- 150 g mannā
- 700 - 800 g piena
- 3 ēdamkarotes cukura
- 100 g riestu kodolu
- 5 olas
Dzērveņu ķīselim:
- 100 g dzērveņu
- 2-3 ēdamkarotes cukura
- 2-3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 500-600 g ūdens
Pagatavošana
- Pienā izvāra ne pārāk biezu mannas biezputru un dzesē līdz 70°C temperatūrai.
- Biezputrā iemaisa ar cukuru saputotus olu dzeltenumus, apgrauzdētus un sasmalcinātus riekstus, labi izmaisa, pēc tam iecilā saputotus olu baltumus un cep cepeškrāsnī.
- Pasniedz aukstu, pārlej ar šķidru dzērveņu ķīseli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!