Sastāvdaļas
- 500 g samalta biezpiena
- 150 g šokolādes (rūgto šokolādi 70 % kakao)
- 50 g sviesta
- 2 olu dzeltenumi
- 1 glāze krējuma
- cukurs pēc garšas
- vaniļa
Pagatavošana
- Krējumu uzvāra, šokolādi sarīvē.
- Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, pieliek vaniļu, sarīvētu šokolādi, lēni pielej uzvārītu krējumu, maisot uzkarsē līdz vārīšanai.
- Tad pievieno biezpienam un maisa, līdz masa atdziest.
- Beidzamo pievieno saputotu sviestu.
- Masu atdzesē, saliek marlē, marles malas paceļ uz augšu un sasien ar saitīti.
- Virsu uzliek nelielu slogu.
- Pēc 24 stundām marli noņem, sieru liek lēzenā traukā un sagriež mazākos gabaliņos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!