Saldais ābolu biezenis

Saldais ābolu biezenis Foto: Saldais ābolu biezenis

Sastāvdaļas

  • 2,5 kg ābolu
  • 1 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru
  • 200 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež šķēlītēs.
  2. Ābolus pārliek katlā, pievieno ūdeni un uzvāra.
  3. Vāra tik ilgi, kamēr tie sāk jukt ārā.
  4. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  5. Ābolus sablenderē, pievienojot iebiezināto pienu.
  6. Piena daudzums atkarīgs no ābolu skābuma, tāpēc var gadīties, ka kondensēto pienu pievienot vajadzēs vairāk.
  7. Ja vēlaties uzglabāt ilgāk, tad burciņas jāsterilizē un jāaizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes