Sastāvdaļas
- 1 kg miltu
- 500 ml piena
- 250 g cukura
- 50 g rauga
- 100 g sviesta
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Pienu lej katlā, liek uz uguns, samaisa ar izkausētu sviestu, pievieno raugu, cukuru, sāli, maisot karsē, kamēr viss izkūst.
- Pakāpeniski piena maisījumā iesijā miltus, pēc katras iesijāšanas, ar karoti samaisa.
- Katlu ietauko ar augu eļļu, liek mīklu, uzklāj pārtikas plēvi un atstāj uz 40-60 minūtēm.
- Kad mīkla ir uzrūgusi, to izņem no katla, samīca un ieliek atpakaļ katlā, uzklāj atkal pārtikas plēvi.
- Atkal pagaida, kad mīkla uzrūgst, liek to uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, mīca to 5-10 minūtes.
- Uz darba virsmas esošo mīklu atkal apklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 15-20 minūtēm, lai "atpūšas". Mīkla gatava.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!