Saldā krējuma zupa ar rīsiem un sēnēm

Saldā krējuma zupa ar rīsiem un sēnēm Foto: Saldā krējuma zupa ar rīsiem un sēnēm

Sastāvdaļas

  • vistas gaļa
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 400 g šampinjonu (der arī citas baltās sēnes)
  • 1 vidēja lieluma burkāns
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1 ēdamkarote miltu
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • 2,5 l ūdens
  • 1 tase rīsu
  • 2/3 glāzes saldā krējuma
  • 1 lauru lapa
  • kaudzīte sagrieztu, svaigu pētersīļu

Pagatavošana

  1. Vistas gaļu noskalo, sagriež gabaliņos. 
  2. Katlu uzkarsē, lej tajā olīveļļu, cep vistas gaļu.
  3. Pievieno sīki sagrieztu sīpolu un burkānu, visu cep 10 minūtes, bieži maisot. 
  4. Sēnes sagriež šķēlītēs, liek katlā.
  5. Cep tik ilgi, kamēr šķidrums ir iztvaikojis, kamēr sēnes kļūst zeltainas, aptuveni - 10-12 minūtes. 
  6. Pievieno miltus, visu samaisa.
  7. Tievā strūklā pielej saldo krējumu - izmaisa.
  8. Pieber sāli, piparus.
  9. Katlā ber rīsus, lej karstu ūdeni, karsē uz lēnas uguns - 45 minūtes. 
  10. Nobeigumā pievieno lauru lapu, pētersīļus, katlam uzliek vāku, atstāj nostāvēties 10-15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes