Sastāvdaļas
- 300 g šampinjonu vai citu balto sēņu
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 200 g ķirštomātu
- 100 ml saldā krējuma 35% tauku
- 2 ķiploka daiviņas
- olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
- Sēnes sagriež šķēlītēs vai ceturtdaļās.
- Sīpolu sagriež mazos gabaliņos.
- Ķirštomātus pārgriež uz pusēm vai ceturtdaļās.
- Pannā uzkarsē olīveļļu, apcep ķiplokus, tad tos izņem.
- Tajā pašā eļļā cep sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi, pievieno sēnes, sutina, kamēr iztvaikojis šķidrums
- Pievieno tomātus, samaisa, sautē 5 minūtes, pielej saldo krējumu, sautē uz vidējas uguns, 10-12 minūtes.
- Mērci pasniedz ar griķiem, rīsiem, makaroniem, kartupeļiem vai vārītu gaļu.
- Pasniedzot, mērci var samaisīt vai pārliet piedevām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!