Saldā krējuma saldējums ar vaniļu

Saldā krējuma saldējums ar vaniļu Foto: Saldā krējuma saldējums ar vaniļu

Sastāvdaļas

  • 500 ml piena
  • 250 ml saldā krējuma
  • 6 olu dzeltenumi
  • 150 g cukura
  • vaniļas pāksts

Pagatavošana

  1. Vaniļas pāksti ar asu nazi gareniski pārgriež un izkasa sēkliņas.
  2. Katliņā ielej pienu, pievieno tam no vaniļas pāksts izkasītās sēkliņas.
  3. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo.
  4. Maisot olas strūkliņā lej klāt pienu.
  5. Trauku ar olām un pienu liek karstā ūdens peldē un, lēni karsējot, krēmu maisa, līdz tas nedaudz sabiezē.
  6. Tad trauku ar krēmu pārceļ aukstā ūdens peldē un apmaisot, lai nerastos plēve, atdzesē.
  7. Saldo krējumu saputo un iemaisa aukstā krēmā.
  8. Masu lej traukā, liek saldētavā un ik pusstundai apmaisa, lai saldējums sasaltu vienmērīgi. Tā rīkojās, līdz saldējums ir jau pa pusei sasalis. Šajā brīdī tam var pievienot pēc patikas dažādas piedevas.
  9. Pievieno nedaudz ļoti stipras kafijas, papildus vēl var pievienot šokolādi vai tās skaidiņas.
  10. Pievieno saspaidītas zemenes.
  11. Pievieno sablendētu vai samaltu baziliku.
  12. Saldējuma trauciņus liek saldētavā un saldējumu sasaldē. Saldētava to var uzglabāt vairākas nedēļas.

Var pievienot rozīnes, riekstus, izkausētu un atdzesētu šokolādi vai citas piedevas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes