Saldā krējuma rīsu krēms ar zemenēm

Saldā krējuma rīsu krēms ar zemenēm Foto: Saldā krējuma rīsu krēms ar zemenēm

Sastāvdaļas

  • 250 g rīsu
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1 l piena
  • 400 g svaigu vai saldētu zemeņu
  • 200 g cukura
  • 30 g kartupeļu cietes
  • 200 ml saldā krējuma (30-33% tauku)
  • 3 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Glāzi rīsu ber katlā, uzlej divas glāzes ūdens, pieber sāli, un vāra uz vidējas uguns, kamēr viss ūdens uzsūcas - rīsiem noteikti
  2. jābūt apaļ graudu, jo tie sniedz desertam nepieciešamo struktūru.
  3. Kad rīsi izvārījušies, tiem uzlej pienu, turpina vārīt, kamēr viss piens uzsūcies.
  4. Pienā vārītos rīsus atdzesē, liek ledusskapī.
  5. Gatavo zemeņu mērci - zemenes sakuļ, liek katlā, sajauc ar cukuru un vāra uz nelielas uguns.
  6. Atsevišķā traukā, divas tējkarotes kartupeļu cietes sajauc ar divām ēdamkarotēm ūdens.
  7. Kad zemeņu mērce sāk vārīties, pastāvīgi maisot, pievieno kartupeļu cieti, vāra, kamēr mērce sabiezē, atdzesē.
  8. Saldo krējumu liek saldētavā un 15-20 minūtēm.
  9. Izņem saldo krējumu no saldētavas, lej dziļā traukā, trauku liek katlā ar ledainu ūdeni- sakuļ ar mikseri, sākumā nelielā ātrumā, tad ātrumu palielina.
  10. Kad putukrējums saputots stingrās putās, tajā iemaisa pienā vārītos rīsus un vaniļas cukuru.
  11. Rīsu krēmu liek trauciņos, pasniedz ar zemeņu mērci, rotā ar zemenēm vai piparmētras lapiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes