Sastāvdaļas
- 250 g rīsu
- 1/2 tējkarote sāls
- 1 l piena
- 400 g svaigu vai saldētu zemeņu
- 200 g cukura
- 30 g kartupeļu cietes
- 200 ml saldā krējuma (30-33% tauku)
- 3 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
- Glāzi rīsu ber katlā, uzlej divas glāzes ūdens, pieber sāli, un vāra uz vidējas uguns, kamēr viss ūdens uzsūcas - rīsiem noteikti
- jābūt apaļ graudu, jo tie sniedz desertam nepieciešamo struktūru.
- Kad rīsi izvārījušies, tiem uzlej pienu, turpina vārīt, kamēr viss piens uzsūcies.
- Pienā vārītos rīsus atdzesē, liek ledusskapī.
- Gatavo zemeņu mērci - zemenes sakuļ, liek katlā, sajauc ar cukuru un vāra uz nelielas uguns.
- Atsevišķā traukā, divas tējkarotes kartupeļu cietes sajauc ar divām ēdamkarotēm ūdens.
- Kad zemeņu mērce sāk vārīties, pastāvīgi maisot, pievieno kartupeļu cieti, vāra, kamēr mērce sabiezē, atdzesē.
- Saldo krējumu liek saldētavā un 15-20 minūtēm.
- Izņem saldo krējumu no saldētavas, lej dziļā traukā, trauku liek katlā ar ledainu ūdeni- sakuļ ar mikseri, sākumā nelielā ātrumā, tad ātrumu palielina.
- Kad putukrējums saputots stingrās putās, tajā iemaisa pienā vārītos rīsus un vaniļas cukuru.
- Rīsu krēmu liek trauciņos, pasniedz ar zemeņu mērci, rotā ar zemenēm vai piparmētras lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!