Sastāvdaļas
- dažas ķiploka daiviņas
- 2 sīpoli
- 1 glāze trekna saldā krējuma
- 500 g tomātu
- baziliks
- olīveļļa
- 1 ēdamkarote sviesta
- sāls, pipari
- mazliet kaltētas melisas
- 1 tējkarote cukura
Pagatavošana
- Ķiplokus sagriež šķēlītēs, cep olīveļļā.
- Kad ķiploki kļūst zeltaini, tos no eļļas izņem.
- Eļļā, kurā cepās ķiploki, liek sagrieztus sīpolus, cep tos, kamēr gatavi, pievieno sīki sagrieztus tomātus, kuriem novilkta miziņa.
- Pieber sāli, piparus,cukuru, sakapātu baziliku, sviestu - visu sautē.
- Kad lielākā daļa šķidruma ir iztvaikojusi, pievieno saldo krējumu, visu uzvāra.
- Pievieno mazliet melisas, pakarsē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!