Sastāvdaļas
- 200 g saldkrējuma sviesta
- 200 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 225 ml saldā krējuma
- 450 g piena pulvera
- Indijas rieksti (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Nelielā katliņā sajauc sviestu, cukuru, vaniļas cukuru un liek karsēties, ik pa laikam apmaisot, līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Tad pievieno saldo krējumu, karsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra vēl 5 minūtes.
- Pārlej masu bļodā un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Taisnstūrveida formu viegli ietauko ar sviestu.
- Atdzesētai masai pakāpeniski pievieno piena pulveri un visu rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju.
- Ieklāj masu iepriekš sagatavotajā kūkas formā un ar samitrinātām rokām, izlīdzina tās virsmu.
- Ar nazi iezīmē griezuma līnijas, dekorē ar riekstiem un ievieto trauku ledusskapī uz minimums 6 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!