Saldā krējuma kārums „Burfi”

Saldā krējuma kārums „Burfi” Foto: Saldā krējuma kārums „Burfi”

Sastāvdaļas

  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • 200 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 225 ml saldā krējuma
  • 450 g piena pulvera
  • Indijas rieksti (dekorēšanai)

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā sajauc sviestu, cukuru, vaniļas cukuru un liek karsēties, ik pa laikam apmaisot, līdz cukurs pilnībā izkusis.
  2. Tad pievieno saldo krējumu, karsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra vēl 5 minūtes.
  3. Pārlej masu bļodā un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  4. Taisnstūrveida formu viegli ietauko ar sviestu.
  5. Atdzesētai masai pakāpeniski pievieno piena pulveri un visu rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju.
  6. Ieklāj masu iepriekš sagatavotajā kūkas formā un ar samitrinātām rokām, izlīdzina tās virsmu.
  7. Ar nazi iezīmē griezuma līnijas, dekorē ar riekstiem un ievieto trauku ledusskapī uz minimums 6 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes