Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olas
- 80 g cukura
- vaniļas cukurs
- 100 g miltu
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 40 g sviesta (istabas temperatūrā)
Krēmam:
- 400 ml jogurta
- 1 citrona sula un miziņa
- vaniļas cukurs
- 150 g cukura
- 500 ml saldā krējuma
- 12 g želatīna
- 50 g šokolādes (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu, cukuru un vaniļas cukuru.
- Pa vienai pievieno olas, turpinot putošanu apmēram 5 minūtes.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj 24 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietauktou cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 8 minūtes vai līdz biskvīts kļūst zeltaini brūns.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo jogurtu, vaniļas cukuru, citrona miziņu un sulu, cukuru.
- Atsevišķā bļodā 15 minūtes saputo saldo krējumu stingrā masā.
- Tad, maisot ar lāpstiņu, iemaisa putukrējumu jogurta masā.
- Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest. Tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Atdzesēto želatīnu, nepārtraukti maisot, pievieno jogurta masai un saputo to ar elektrisko putotāju.
- Krēmu pārlej pār atdzesēto biskvītu un nolīdzina virsmu ar lāpstiņu.
- Kūku dekorē ar šokolādes skaidiņām vai pēc pašu gaumes.
- Ievieto to ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!