Saldā krējuma-biezpiena pankūku torte ar ķiršu džemu

Saldā krējuma-biezpiena pankūku torte ar ķiršu džemu Foto: Saldā krējuma-biezpiena pankūku torte ar ķiršu dže

Sastāvdaļas

Pankūkām:
  • 375 ml piena
  • 200 g miltu
  • 1 ola
  • 40 g cukura
  • 25 ml augu eļļas
Pildījumam:
  • 300 g biezpiena
  • 300 ml trekna saldā krējuma
  • 35 g pūdercukura
  • 200 g ķiršu džema
  • 100 ml ūdens
  • 1 tējkarote kartupeļu cietes
  • 30 g cukura
  • 1/4 tējkarotes malta kanēļa
  • 30 g mandeļu

Pagatavošana

  1. No pankūku mīklas sastāvdaļām izcep 9-10 pankūkas.
  2. Saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru un samaisa ar biezpienu.
  3. Saliek torti - 3 pankūkas noziež ar krēmu, 1 pankūku ar džemu, tad atkal 3 pankūkas ar krēmu, 1 pankūku ar džemu, pārējās pankūkas ar krēmu.
  4. Tortes sānus arī noziež ar krēmu, torti liek ledusskapī uz 2 stundām.
  5. Mandeles pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm.
  6. Izmērcētām mandelēm novelk miziņu, mazliet sasmalcina blenderī.
  7. No ūdens, kartupeļu cietes un cukura izvāra ķīseli, nobeigumā pievieno maltu kanēli un atdzesē.
  8. Ar ķīseli pārlej torti, uzkaisa sasmalcinātās mandeles, liek ledusskapī uz 1 stundu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes