Saldā krējuma-aveņu suflē torte

Saldā krējuma-aveņu suflē torte Foto: Saldā krējuma-aveņu suflē torte

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 2 olas
  • 60 g cukura
  • 40 g miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1/3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote kausēta sviesta
Krēmam:
  • 500 g Maskarpones siera
  • 200 ml saldā krējuma 33% tauku
  • 100 g pūdercukura
  • 3 tējkarotes ātri šķīstošā želatīna
  • 100 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes krējuma liķiera
Aveņu želejai:
  • 500 g aveņu
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 100 ml ūdens
  • 3 tējkarotes želatīna
Biskvīta mitrināšanai:
  • 100 ml aveņu mērces
  • 2 ēdamkarotes karsta ūdens
  • avenes, piparmētru lapas, šokolāde rotāšanai

Pagatavošana

  1. Gatavo aveņu želeju - želatīnu uzbriedina ūdenī, kā norādīts uz iepakojuma.
  2. Avenes ar cukuru sakuļ blenderī un izspiež caur sietu.
  3. Kad želatīns uzbriedis to izkausē mikroviļņu krāsnī, vai katliņā.
  4. Želatīnu samaisa ar aveņu sulu, lej apaļā veidnē - 12 cm diametrā, liek ledusskapī uz 4-5 stundām.
  5. Gatavo biskvītu - olas sakuļ ar cukuru stingrās putās.
  6. Atsevišķā bļodā izsijā miltus, cepamo pulveri un kakao pulveri.
  7. Miltu maisījumu uzmanīgi samaisa ar sakultajām olām, pēdējo pievieno izkausēto sviestu.
  8. Mīklu pārlej ietaukotā veidnē - 16-18 cm diametrā.
  9. Cep 180°C temperatūrā, 10-12 minūtes, biskvītu atdzesē uz restītēm.
  10. Gatavo krēmu - želatīnu uzbriedina ūdenī, kā norādīts uz iepakojuma. 
  11. Maskarpones sieru sakuļ ar saldo krējumu, pūdercukuru un krējuma liķieri, izmantojot mikseri, nelielā ātrumā.
  12. želatīnu izkausē ūdenī un samaisa ar 1/3 Maskarpones siera maisījuma.
  13. Pakāpeniski, divos piegājienos, pievieno atlikušo Maskarpones siera maisījumu.
  14. Saliek torti - veidnē liek biskvītu, samitrinātu ar aveņu mērces maisījumu, virsū lej mazliet mazāk par pusi krēma, veidni liek ledusskapī, uz pāris stundām, kamēr krēms sastingst.
  15. Kad krēms sastindzis, veidni izņem no ledusskapja, virsū krēmam liek aveņu želeju, pārlej ar atlikušo krēmu, liek ledusskapī uz 5-6 stundām, vai labāk, uz nakti.
  16. Gatavu torti, pirms pasniegšanas, rotā pēc saviem ieskatiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes