Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 olas
- 60 g cukura
- 40 g miltu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1/3 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 ēdamkarote kausēta sviesta
Krēmam:
- 500 g Maskarpones siera
- 200 ml saldā krējuma 33% tauku
- 100 g pūdercukura
- 3 tējkarotes ātri šķīstošā želatīna
- 100 ml ūdens
- 3 ēdamkarotes krējuma liķiera
Aveņu želejai:
- 500 g aveņu
- 4 ēdamkarotes cukura
- 100 ml ūdens
- 3 tējkarotes želatīna
Biskvīta mitrināšanai:
- 100 ml aveņu mērces
- 2 ēdamkarotes karsta ūdens
- avenes, piparmētru lapas, šokolāde rotāšanai
Pagatavošana
- Gatavo aveņu želeju - želatīnu uzbriedina ūdenī, kā norādīts uz iepakojuma.
- Avenes ar cukuru sakuļ blenderī un izspiež caur sietu.
- Kad želatīns uzbriedis to izkausē mikroviļņu krāsnī, vai katliņā.
- Želatīnu samaisa ar aveņu sulu, lej apaļā veidnē - 12 cm diametrā, liek ledusskapī uz 4-5 stundām.
- Gatavo biskvītu - olas sakuļ ar cukuru stingrās putās.
- Atsevišķā bļodā izsijā miltus, cepamo pulveri un kakao pulveri.
- Miltu maisījumu uzmanīgi samaisa ar sakultajām olām, pēdējo pievieno izkausēto sviestu.
- Mīklu pārlej ietaukotā veidnē - 16-18 cm diametrā.
- Cep 180°C temperatūrā, 10-12 minūtes, biskvītu atdzesē uz restītēm.
- Gatavo krēmu - želatīnu uzbriedina ūdenī, kā norādīts uz iepakojuma.
- Maskarpones sieru sakuļ ar saldo krējumu, pūdercukuru un krējuma liķieri, izmantojot mikseri, nelielā ātrumā.
- želatīnu izkausē ūdenī un samaisa ar 1/3 Maskarpones siera maisījuma.
- Pakāpeniski, divos piegājienos, pievieno atlikušo Maskarpones siera maisījumu.
- Saliek torti - veidnē liek biskvītu, samitrinātu ar aveņu mērces maisījumu, virsū lej mazliet mazāk par pusi krēma, veidni liek ledusskapī, uz pāris stundām, kamēr krēms sastingst.
- Kad krēms sastindzis, veidni izņem no ledusskapja, virsū krēmam liek aveņu želeju, pārlej ar atlikušo krēmu, liek ledusskapī uz 5-6 stundām, vai labāk, uz nakti.
- Gatavu torti, pirms pasniegšanas, rotā pēc saviem ieskatiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!