Sastāvdaļas
- 300 g smilšu cepumu
- 200 g sviesta
- 100 g riekstu (zemesrieksti vai valrieksti)
- 1 glāze cukura
- 5 ēdamkarotes piena
- 5 ēdamkarotes iebiezinātā piena
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
Pagatavošana
- Pusi cepumu sasmalcina drupačās, otru pusi sīkos gabaliņos.
- Riekstus sadrupina.
- Samaisa cukuru, pienu, kakao pulveri un iebiezināto pienu.
- Maisījumu lej katlā, maisa, kamēr cukurs ir izkusis.
- Mazliet atdzesē, pievieno sviestu un visu sakuļ viendabīgā masā.
- Pakāpeniski pievieno sadrupinātos riekstus un cepumus.
- Iegūto masu liek uz folijas, veido desu.
- Desu liek ledusskapī uz divām stundām, lai tā sastingst.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!