Saldā banānu maize glazūrā

Saldā banānu maize glazūrā Foto: Saldā banānu maize glazūrā

Sastāvdaļas

  • 2 ļoti gatavi banāni
  • 2-4 ēdamkarotes piena
  • 110 g jogurta (bez piedevām)
  • 350 g miltu
  • 40 g cukura
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 60 g sviesta
  • 1/2 glāzes valriekstu

Glazūrai:

  • 30 g sāļā sviesta
  • 30 g piena
  • 60 g brūnā cukura
  • 1/4 tējkarotes vanilīna
  • 60 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Banānus samīca putriņā, pielej pienu un jogurtu, samaisa.
  2. Miltus sajauc ar cukuru, cepamo pulveri, sāli un kanēli.
  3. Sviestu sagriež gabaliņos, ar dakšiņu samīca un pievieno miltu maisījumam.
  4. Banānu - jogurta maisījumu pievieno miltu maisījumam.
  5. Samaisa visu viendabīgā masā. Var pievienot sadrupinātus valriekstus.
  6. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  7. Krāsni uzkarsē līdz 165°C temperatūrai. Mīklu liek ieeļļotā veidnē.
  8. Mīklā veido iegriezumus. Cep 25 - 30 minūtes, kamēr mīkla sacietē un iegūst zeltaini - brūnu krāsu.
  9. Izņem no krāsns un atdzesē. Ar nazi vēlreiz iegriež iegriezumu vietās.
  10. Glazūrai - izkausē sviestu ar pienu, pievieno brūno cukuru un vanilīnu, maisa, kamēr cukurs pilnībā izkusis.
  11. Pieber pūdercukuru un kārtīgi samaisa. Maisījumam jābūt biezam. Pārlej glazūru maizei.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes