Sastāvdaļas
- 2 ļoti gatavi banāni
- 2-4 ēdamkarotes piena
- 110 g jogurta (bez piedevām)
- 350 g miltu
- 40 g cukura
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote kanēļa
- 60 g sviesta
- 1/2 glāzes valriekstu
Glazūrai:
- 30 g sāļā sviesta
- 30 g piena
- 60 g brūnā cukura
- 1/4 tējkarotes vanilīna
- 60 g pūdercukura
Pagatavošana
- Banānus samīca putriņā, pielej pienu un jogurtu, samaisa.
- Miltus sajauc ar cukuru, cepamo pulveri, sāli un kanēli.
- Sviestu sagriež gabaliņos, ar dakšiņu samīca un pievieno miltu maisījumam.
- Banānu - jogurta maisījumu pievieno miltu maisījumam.
- Samaisa visu viendabīgā masā. Var pievienot sadrupinātus valriekstus.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Krāsni uzkarsē līdz 165°C temperatūrai. Mīklu liek ieeļļotā veidnē.
- Mīklā veido iegriezumus. Cep 25 - 30 minūtes, kamēr mīkla sacietē un iegūst zeltaini - brūnu krāsu.
- Izņem no krāsns un atdzesē. Ar nazi vēlreiz iegriež iegriezumu vietās.
- Glazūrai - izkausē sviestu ar pienu, pievieno brūno cukuru un vanilīnu, maisa, kamēr cukurs pilnībā izkusis.
- Pieber pūdercukuru un kārtīgi samaisa. Maisījumam jābūt biezam. Pārlej glazūru maizei.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!