Sastāvdaļas
- 1 bundža sarkano ikru
- 500 g neattīrītu garneļu
- 500-600 g svaigu kalmāru
- 200 g krabju nūjiņu
- 5 olu baltumi
- citronu sula
- jogurts bez piedevām
- skābais krējums pēc garšas
- zaļumi, sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Garneles izvāra un notīra, ja tās ir lielas, sagriež 2 vai 4 daļās.
- Izvāra kalmārus, svarīgi atcerēties, ka tos nedrīkst pārvārīt, jo tad tie kļūst sīksti un bezgaršīgi.
- Krabju nūjiņas sagriež mazos gabaliņos.
- Olas cieti izvāra, atdala olu baltumus un sīki sagriež.
- Sarkanos ikrus pievieno salātiem.
- Samaisa salātu sastāvdaļas, pievieno jogurtu bez piedevām, skābo krējumu, piparus.
- Zaļumus nedrīkst pievienot par daudz, jo tad zūd salātu garša.
- Ja vēlaties, lai salāti būtu sātīgāki, var pievienot vārītus rīsus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!