Salāti „Jūras svētki”

Salāti „Jūras svētki” Foto: Salāti „Jūras svētki”

Sastāvdaļas

  • 1 bundža sarkano ikru
  • 500 g neattīrītu garneļu
  • 500-600 g svaigu kalmāru
  • 200 g krabju nūjiņu
  • 5 olu baltumi
  • citronu sula
  • jogurts bez piedevām
  • skābais krējums pēc garšas
  • zaļumi, sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Garneles izvāra un notīra, ja tās ir lielas, sagriež 2 vai 4 daļās.
  2. Izvāra kalmārus, svarīgi atcerēties, ka tos nedrīkst pārvārīt, jo tad tie kļūst sīksti un bezgaršīgi.
  3. Krabju nūjiņas sagriež mazos gabaliņos.
  4. Olas cieti izvāra, atdala olu baltumus un sīki sagriež.
  5. Sarkanos ikrus pievieno salātiem.
  6. Samaisa salātu sastāvdaļas, pievieno jogurtu bez piedevām, skābo krējumu, piparus.
  7. Zaļumus nedrīkst pievienot par daudz, jo tad zūd salātu garša.
  8. Ja vēlaties, lai salāti būtu sātīgāki, var pievienot vārītus rīsus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes