Salāti „Greizsirdis”

Salāti „Greizsirdis” Foto: Salāti „Greizsirdis”

Sastāvdaļas

 ● 180-200 g vistas filejas
 ● 2-3 tējkarotes sezama sēkliņu
 ● 1,5 glāzes sakapātu Ķīnas kāpostu
 ● 1/2 paprikas
 ● 1/2 sarkanā sīpola
 ● 2 ēdamkarotes konservētas kukurūzas 
Siera bumbiņām:
 ● 70 g Fetaki siera
 ● 1 ķiploka daiviņa
 ● 1/2 tējkarotes kaltēta bazilika
 ● dilles pēc garšas  
Grauzdiņiem:
 ● 2 baltmaizes šķēles
 ● 30 ml augu eļļas
 ● 1/2 tējkarotes Vidusjūras garšvielu maisījuma
 ● 1 ķiploka daiviņa 
Pārliešanai:
 ● 4 ēdamkarotes majonēzes
 ● 10-15 ml sojas mērces
 ● 2 ķiploka daiviņas
 ● 1/2 mandarīna sulas

Pagatavošana

  1. Gatavo grauzdiņus - baltmaizes šķēles sagriež 1,5 cm lielos gabaliņos.
  2. Augu eļļu samaisa ar sakapātu ķiploka daivainu, Vidusjūras garšvielu maisījumu, sāli.
  3. Baltmaizes gabaliņus liek veidnē, pārlej ar augu eļļas maisījumu, kārtīgi samaisa, cep 160-170°C temperatūrā, 15-20 minūtes, ik pa brīdim apmaisa.
  4. Vistas fileju sagriež sloksnītēs, uzber sāli, piparus, uzkaisa sezama sēkliņas. 
  5. Cep uz lielas uguns, 5-7 minūtes, maisa, nedrīkst ļaut apdegt, lai gaļa iekšpusē paliek sulīga.
  6. Papriku sagriež plānās sloksnītēs. 
  7. Gatavo siera bumbiņas - Fetaki sieram pievieno sakapātas dilles, ķiploku spiedē saspiestu ķiploku, baziliku - visu samīca ar dakšiņu. 
  8. No iegūtās masas veido bumbiņas.
  9. Pārliešanai - majonēzi samaisa ar sojas mērci, sakapātiem ķiplokiem, mandarīnu sulu. 
  10. Ķīnas kāpostus samaisa ar kukurūzu, sakapātu sīpolu, papriku, vistas gaļu.
  11. Salātus liek traukā, virsū liek siera bumbiņas, grauzdiņus, pārlej ar majonēzes maisījumu. 
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes