Sastāvdaļas
- 180-200 g vistas filejas
- 2-3 tējkarotes sezama sēkliņu
- 1,5 glāzes sakapātu Ķīnas kāpostu
- 1/2 paprikas
- 1/2 sarkanā sīpola
- 2 ēdamkarotes konservētas kukurūzas
- 70 g Fetaki siera
- 1 ķiploka daiviņa
- 1/2 tējkarotes kaltēta bazilika
- dilles pēc garšas
- 2 baltmaizes šķēles
- 30 ml augu eļļas
- 1/2 tējkarotes Vidusjūras garšvielu maisījuma
- 1 ķiploka daiviņa
- 4 ēdamkarotes majonēzes
- 10-15 ml sojas mērces
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 mandarīna sulas
Pagatavošana
- Gatavo grauzdiņus - baltmaizes šķēles sagriež 1,5 cm lielos gabaliņos.
- Augu eļļu samaisa ar sakapātu ķiploka daivainu, Vidusjūras garšvielu maisījumu, sāli.
- Baltmaizes gabaliņus liek veidnē, pārlej ar augu eļļas maisījumu, kārtīgi samaisa, cep 160-170°C temperatūrā, 15-20 minūtes, ik pa brīdim apmaisa.
- Vistas fileju sagriež sloksnītēs, uzber sāli, piparus, uzkaisa sezama sēkliņas.
- Cep uz lielas uguns, 5-7 minūtes, maisa, nedrīkst ļaut apdegt, lai gaļa iekšpusē paliek sulīga.
- Papriku sagriež plānās sloksnītēs.
- Gatavo siera bumbiņas - Fetaki sieram pievieno sakapātas dilles, ķiploku spiedē saspiestu ķiploku, baziliku - visu samīca ar dakšiņu.
- No iegūtās masas veido bumbiņas.
- Pārliešanai - majonēzi samaisa ar sojas mērci, sakapātiem ķiplokiem, mandarīnu sulu.
- Ķīnas kāpostus samaisa ar kukurūzu, sakapātu sīpolu, papriku, vistas gaļu.
- Salātus liek traukā, virsū liek siera bumbiņas, grauzdiņus, pārlej ar majonēzes maisījumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!