Sastāvdaļas
- 200 g cieta siera
- 4 cieti vārītas olas
- 400 g garneļu
- 1 podiņš lapu salātu
Mērcei:
- 7 paipalu olas
- 150 ml augu eļļas
- 1 tējkarote sinepju
- 1 tējkarote cukura
- šķipsniņa sāls
- 1 laima sula
- kinzas zaļumi un dilles pēc garšas
- pipari pēc garšas
- rīvēta laima miziņa pēc garšas
Pagatavošana
- Sieru sarīvē vai plāni sagriež ar augļu nazi.
- Cieti vārītajām olām atdala baltumus un dzeltenumus - atsevišķi sarīvē.
- Sieru samaisa ar olu dzeltenumiem.
- Neattīrītas garneles izvāra sālsūdenī - 3-5 minūtes, atdzesē un notīra.
- Gatavo mērci - paipalu olas samaisa ar cukuru, sāli, sinepēm, kuļ ar mikseri 1 minūti.
- Turpinot kult, tievā strūklā pielej augu eļļu.
- Sakuļ blīvu, mīkstu masu.
- Pievieno laima sulu, sakapātus zaļumus, piparus.
- Šķīvī liek lapu salātus, no sarīvētajiem olu baltumiem veido spilventiņu.
- Virsū liek siera-olu dzeltenumu maisījumu, garneles, aprasina ar laima sulu.
- Mērci pasniedz atsevišķi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!