Salāti „Ezītis”

Salāti „Ezītis” Foto: Salāti „Ezītis”

Sastāvdaļas

  • 300 g vārītas vistas filejas
  • 5 cieti vārītas olas
  • 200 g zaļo zirnīšu
  • 2 vārīti kartupeļi
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 100 g siera
  • majonēze
  • olīvas bez kauliņiem

Pagatavošana

  1. Vistas fileju sīki sagriež.
  2. Kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves.
  3. Ķiplokus saspiež ar ķiploku spiedi.
  4. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem.
  5. Olu dzeltenumus sarīvē uz smalkas rīves, atsevišķā bļodā.
  6. Arī olbaltumus sarīvē uz smalkas rīves, atsevišķā bļodā.
  7. Pusi siera sarīvē uz smalkas rīves, pusi - uz rupjas rīves.
  8. Vistas fileju sajauc ar olu dzeltenumiem, zaļajiem zirnīšiem (trīs zirnīšus pataupa rotāšanai), kartupeļiem, ķiplokiem, rupji rīvētu sieru, pievieno majonēzi - samaisa.
  9. Vistas filejas maisījumu liek uz liela šķīvja, ezīša formā.
  10. Atsevišķā traukā samaisa smalki rīvētu sieru un olbaltumus, pievieno majonēzi. Ar šo maisījumu vienmērīgi noklāj ezīti.
  11. Olīvas sagriež plānās sloksnītēs.
  12. No olīvu sloksnītēm veido ezim adatiņas, bet no zaļajiem zirnīšiem - acis un deguntiņu.
  13. Šķīvi ar ezīti var rotāt ar pētersīļiem - ezītis zaļā pļavā, vai uz muguras ezim var uzlikt nelielu sēnīti(konservētu), vai blakus novietot nelielu "eglīti" no dillēm.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes