Salāti „Baltkrievu skaistule”

Salāti „Baltkrievu skaistule” Foto: Salāti „Baltkrievu skaistule”

Sastāvdaļas

  • 200 g vistas filejas
  • 1 svaigs gurķis
  • 3 marinēti gurķi
  • 1 liels tomāts
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1/2 saišķa lapu salātu
  • 50 ml skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote franču sinepju
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • sāls, pipari pēc garšas
  • svaigs baziliks
  • ķirštomāti rotāšanai

Pagatavošana

  1. Gatavo marinādi - 2 ēdamkarotes augu eļļas, 1 ēdamkaroti sojas mērces, sakapātus ķiplokus, sāli,sakapātu baziliku, piparus pēc garšas - samaisa. 
  2. Vistas filejā iegriež sāniskus iegriezumus, lej tajos marinādi, atstāj uz 30 minūtēm.
  3. Vairākas reizes gaļu apgroza, tad liek pannā, cep no abām pusēm, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  4. Gaļu pārliek veidnē, cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes.
  5. Tad gaļu izņem no krāsns, liek polietilēna maisā un atdzesē.
  6. Svaigo gurķi sagriež pus-šķēlītēs, marinētos gurķus sagriež salmiņos.
  7. Tomātam izņem sēklas, notecina sulu - sagriež gabaliņos.
  8. Lapu salātus sapluinī ar rokām,
  9. Atdzisušu vistas gaļu sagriež salmiņos.
  10. Viegli samaisa sastāvdaļas, liek plakanā šķīvī.
  11. Mērce pārliešanai - skābo krējumu samaisa ar sinepēm, sojas mērci, pipariem pēc garšas.
  12. Pārlej salātiem, rotā ar vistas gaļas gabaliņiem, ķirštomātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes