Sastāvdaļas
- 200 g vistas filejas
- 1 svaigs gurķis
- 3 marinēti gurķi
- 1 liels tomāts
- 1 ķiploka daiviņa
- 1/2 saišķa lapu salātu
- 50 ml skābā krējuma
- 1 ēdamkarote franču sinepju
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- sāls, pipari pēc garšas
- svaigs baziliks
- ķirštomāti rotāšanai
Pagatavošana
- Gatavo marinādi - 2 ēdamkarotes augu eļļas, 1 ēdamkaroti sojas mērces, sakapātus ķiplokus, sāli,sakapātu baziliku, piparus pēc garšas - samaisa.
- Vistas filejā iegriež sāniskus iegriezumus, lej tajos marinādi, atstāj uz 30 minūtēm.
- Vairākas reizes gaļu apgroza, tad liek pannā, cep no abām pusēm, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Gaļu pārliek veidnē, cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes.
- Tad gaļu izņem no krāsns, liek polietilēna maisā un atdzesē.
- Svaigo gurķi sagriež pus-šķēlītēs, marinētos gurķus sagriež salmiņos.
- Tomātam izņem sēklas, notecina sulu - sagriež gabaliņos.
- Lapu salātus sapluinī ar rokām,
- Atdzisušu vistas gaļu sagriež salmiņos.
- Viegli samaisa sastāvdaļas, liek plakanā šķīvī.
- Mērce pārliešanai - skābo krējumu samaisa ar sinepēm, sojas mērci, pipariem pēc garšas.
- Pārlej salātiem, rotā ar vistas gaļas gabaliņiem, ķirštomātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!