Sastāvdaļas
- 1 kukulis rikās sagrieztas tostermaizes (var būt ar graudiem vai klijām)
Baltajam krēmam:
- 500 g biezpiena
- 200 ml saldā krējuma (35 %)
- 1 tējkarotes sāls
- 2 paciņas putukrējuma stindzinātajā
- ķiploks (pēc vēlēšanās)
Zaļajai kārtai:
- 200 g augstāk pieminētā baltā krēma
- 1 neliels gatavs avokado
- buntīte dažādu zaļumu
- sāls pēc garšas
Sarkanajai kārtai:
- 3 – 4 ceptas, vārītas vai tvaicētas bietes, sarīvētas uz rupjās rīves
- 2 saspiestas ķiploka daiviņas
- 3 – 4 ēdamkarotes majonēzes
Dzeltenajai kārtai:
- 200 g rīvēta siera (Holandes, piemēram)
- 1 vārīts rīvēts burkāns
- 1 tējkarote melnās sāls (Kala namak)
- 4 – 5 ēdamkarotes majonēzes
Rotāšanai:
- zaļumi (piemēram, dilles)
- olīvas
- tomāti
- redīsi
- marinēti gurķi vai šampinjoni
- sēklas (linsēklas, saulespuķu, sezama)
Pagatavošana
- Maizei nogriež garozu. Saliek rikas vienu uz otras, ja nepieciešams, apgriež liekās maliņas tā, lai visi kvadrāti būtu vienādi.
- Gatavo krēmus.
- Baltās un zaļās masas sastāvdaļas (katru masu atsevišķi) samaļ blenderī, tad ar mikseri uzputo.
- Sarkano un dzelteno masu – vienkārši samaisa sastāvdaļas kā salātus.
- Dēlīti pārklāj ar pārtikas plēvi – to vēlāk vajadzēs tortes ietīšanai.
- Virsū kārto maizes rikas, veidojot taisnstūri vai kvadrātu.
- Pārziež ar dzelteno krēmu, pārkaisa saulespuķu sēklas.
- Tad pārklāj ar maizi, pārziež sarkano krēmu, pārkaisa linsēklas.
- Liek vēl vienu maizes kārtu, kuru pārklāj ar zaļo kārtu, pārkaisa sezama sēklas.
- Visam pa virsu liek pēdējo maizes kārtu.
- Torti ietin pārtikas plēvē, lai tā neizplūst, kamēr ievilksies.
- Virsū uzliek nelielu slogu, piemēram, plastmasas griežamo dēlīti tortes izmērā.
- Atstāj torti ievilkties 4–8 stundas.
- Tad to attin, virsmu un sānus pārklāj ar balto krēmu, rotā pēc ieskatiem.
Recepte no grāmatas "Veģetārēšana", izdevniecība whitebook.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!