Sāļā mandeļu un brokoļu kūka

Sāļā mandeļu un brokoļu kūka Foto: Sāļā mandeļu un brokoļu kūka

Sastāvdaļas

Mīklai:
200 g kviešu miltu
50 g auksta margarīna
100 g auksta biezpiena
Pildījumam:
250 g brokoļu
250 g spinātu lapu
60 g mandeļu
1 sarīvēta ķiploka daiviņa
1/2 tējkarotes sāls
1/2 tējkarotes melno piparu
120 g rīvēta siera
Mērcei:
2 olas
200 g piena vai saldā krējuma

Pagatavošana

    1. Mīklas sastāvdaļas samaisa mikserī vai sakapā ar nazi.
    2. Izveido kukulīti. Liek plastmasas maisiņā un uz stundu novieto aukstumā.
    3. Mīklu izveltnē un iespiež kūkas formā (diametrs 25 cm). Mīklu sadursta un pēc 10 minūtēm no iekšpuses piespiež malām ar alumīnija folija strēmelīti. Liek krāsnī 200 °C temperatūrā uz 10 minūtēm. Noņem foliju, kūku atdzesē.
    4. Noskalo un sadala brokoļus. Vāra, līdz tie gandrīz gatavi. Notecina.
    5. Spinātus uzkarsē. Caurdurī notecina un liek kūkas pamatnē. Uzkarsē, nomizo un saberž mandeles.
    6. Mandeles un brokoļus liek virs spinātiem. Pārkaisa ar ķiploku, sāli, pipariem un rīvēto sieru.
    7. Visam pārlej ar pienu sakultas olas.
    8. Cep krāsns apakšējā daļā 200 °C temperatūrā 25 - 30 minūtes, līdz pildījums sabiezējis un ieguvis skaistu krāsu.
    9. Pasniedz ar salātiem. Kā piedeva noderēs kūpināts šķiņķis vai žāvēta zivs.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes