Sāļā maizes torte ar garnelēm

Sāļā maizes torte ar garnelēm Foto: Sāļā maizes torte ar garnelēm

Sastāvdaļas

  • 1 apaļā baltmaize
  • 3 cieti vārītas olas
  • 150 g krēmsiera
  • 125 ml skābā krējuma
  • 125 g majonēzes
  • 2 tējkarotes vieglu sinepju
  • 150 g plāni sagriezta kūpināta laša
  • 150 g vārītu, attīrītu garneļu
  • 1 citrona miza
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 2 šķēlītēs sagriezti gurķi
  • sakapātas dilles, loki
  • pipari, sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Maizei nogriež virsmiņu, sagriež 3 kārtās (biskvītos).
  2. Majonēzi samaisa ar skābo krējumu.
  3. Olas sīki sakapā, samaisa ar 2 ēdamkarotēm majonēzes-skābā krējuma maisījuma, pievieno sinepes, sāli, piparus.
  4. Apakšējo maizes biskvītu noziež ar plānu skābā krējuma-majonēzes kārtiņu.
  5. Virsū klāj olu masu, izlīdzina.
  6. Liek virsū otru maizes biskvītu.
  7. Bagātīgi uzklāj krēmsieru, pārkaisa ar dillēm.
  8. Izkārto laša gabaliņus, aprasina ar citrona sulu, uzber sāli, piparus, liek virsū trešo maizes biskvītu.
  9. Trešo biskvītu un tortes sānus noziež ar skābā krējuma un majonēzes maisījumu.
  10. Vidū izkārto garneles, malās - gurķu šķēlītes.
  11. Lokus ar dillēm samaisa kopā un liek uz tortes sāniem.
  12. Gatavu torti liek ledusskapī uz 2 stundām.
  13. Negatavojiet torti ātrāk, kā 12 stundas pirms pasniegšanas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes