Sāļā aknu torte

Sāļā aknu torte Foto: Sāļā aknu torte

Sastāvdaļas

  • 500 g aknu gaļa (liellopu, cūkas vai vistas)
  • 200 g miltu
  • 3 olas
  • 2 sīpoli
  • 200 g skāba krējuma vai majonēzes
  • dilles
  • pētersīļi
  • sāls, pipari (pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Aknas nomazgā, notecina ūdeni. Samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
  2. Samaltās aknas liek bļodā, pievieno olas, miltus, sāli, piparus, kārtīgi samaisa.
  3. Pannā uzkarsē vienu ēdamkaroti augu eļļas.
  4. Ar lielu karoti, aknu masu lej pannā tā, lai izveidotos liela, plāna pankūka, kas noklāj visu pannas virsmu.
  5. Pēc 2-3 minūtēm, lielo aknu pankūku ar divu lāpstiņu palīdzību, apgriež otrādi, un cep vēl 2-3 minūtes.
  6. Tādā veidā cep visu aknu masu.
  7. Sīpolus notīra, sīki sakapā un cep augu eļļā, kamēr tie kļūst mīksti. Sīpolus izņem no pannas, nolej lieko eļļu.
  8. Sakapā pētersīļus un dilles, pievieno sīpolus, skābo krējumu vai majonēzi - visu samaisa.
  9. Aknu pankūku noklāj ar skābā krējuma vai majonēzes maisījumu, liek virsū otru aknu pankūku, atkal noklāj ar skābā krējuma vai majonēzes maisījumu, un tā visas aknu pankūkas. Rotā ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes