Sastāvdaļas
- 100 g sīpolu
- 30 ml augu eļļas
- 1 paprika
- 2 ķiploka daiviņas
- 400 g tomātu
- 1 tējkarote jūras sāls
- 1/2 tējkarotes kurkumas
- 1/2 tējkarotes kumina
- 1/4 tējkarotes maltu čili piparu
- 4 olas
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
- 20 g pētersīļu
Pagatavošana
- Sīki sakapātus sīpolus apcep.
- Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, turpina cept.
- Kad paprika kļuvusi mīksta, pievieno sakapātus ķiplokus.
- Tomātus blanšē verdošā ūdenī 30 sekundes, novelk miziņu, sagriež gabaliņos.
- Sagrieztos tomātus pievieno paprikai, uzber sāli, garšvielas.
- Kad maisījums sāk burbuļot, tajā izveido 4 iedobumus, kuros, katrā iesit pa vienai olai.
- Turpina karsēt uz nelielas uguns tik ilgi, kamēr olas ir gatavas.
- Olu gatavības pakāpi izvēlieties pēc saviem ieskatiem.
- Katrai olai uzber mazliet sāls un maltus melnos piparus.
- Pasniedz pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!