Šakšuka

Šakšuka Foto: Šakšuka

Sastāvdaļas

  • 100 g sīpolu
  • 30 ml augu eļļas
  • 1 paprika
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 400 g tomātu
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • 1/2 tējkarotes kurkumas
  • 1/2 tējkarotes kumina
  • 1/4 tējkarotes maltu čili piparu
  • 4 olas
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
  • 20 g pētersīļu

Pagatavošana

  1. Sīki sakapātus sīpolus apcep.
  2. Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, turpina cept.
  3. Kad paprika kļuvusi mīksta, pievieno sakapātus ķiplokus.
  4. Tomātus blanšē verdošā ūdenī 30 sekundes, novelk miziņu, sagriež gabaliņos.
  5. Sagrieztos tomātus pievieno paprikai, uzber sāli, garšvielas.
  6. Kad maisījums sāk burbuļot, tajā izveido 4 iedobumus, kuros, katrā iesit pa vienai olai.
  7. Turpina karsēt uz nelielas uguns tik ilgi, kamēr olas ir gatavas.
  8. Olu gatavības pakāpi izvēlieties pēc saviem ieskatiem.
  9. Katrai olai uzber mazliet sāls un maltus melnos piparus.
  10. Pasniedz pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes