Sastāvdaļas
- 200 g silta piena
- 3 glāzes miltu
- 4 olas
- 6 ēdamkarotes cukura
- šķipsniņa sāls
- 120 g izkausēta sviesta
- 1 paciņa sausā rauga
- 1 paciņa cepamā pulvera
- 1 paciņa vaniļas cukura
Sīrupam:
- 100 g ruma
- 200 g ūdens
- 200 g cukura
Glazūrai:
- 200 g pūdercukura
- 2-3 ēdamkarotes ūdens
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru, pievieno sāli, vaniļas cukuru, pienu.
- Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri, raugu, mazliet samaisa, pievieno olām.
- Pievieno sviestu, samaisa.
- Mīklu liek siltā vietā rūgt, uz 1,5 stundām.
- Mīklu liek veidnē un atstāj vēl uz 1 stundu.
- Cep 180°C temperatūrā, 25 minūtes.
- Gatavo sīrupu - vāra ūdeni un cukuru, kamēr cukurs ir izkusis, pievieno rumu.
- Izņem kēksus, sapilda ar ruma sīrupu.
- Gatavo glazūru - pūdercukuru samaisa ar ūdeni un pārlej kēksiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!