Ruma kēksi

Ruma kēksi Foto: Ruma kēksi

Sastāvdaļas

 ● 200 g silta piena
 ● 3 glāzes miltu
 ● 4 olas
 ● 6 ēdamkarotes cukura
 ● šķipsniņa sāls
 ● 120 g izkausēta sviesta
 ● 1 paciņa sausā rauga
 ● 1 paciņa cepamā pulvera
 ● 1 paciņa vaniļas cukura

Sīrupam:
 ● 100 g ruma
 ● 200 g ūdens
 ● 200 g cukura

Glazūrai:
 ● 200 g pūdercukura
 ● 2-3 ēdamkarotes ūdens

Pagatavošana

    1. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno sāli, vaniļas cukuru, pienu.
    2. Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri, raugu, mazliet samaisa, pievieno olām.
    3. Pievieno sviestu, samaisa.
    4. Mīklu liek siltā vietā rūgt, uz 1,5 stundām.
    5. Mīklu liek veidnē un atstāj vēl uz 1 stundu.
    6. Cep 180°C temperatūrā, 25 minūtes.
    7. Gatavo sīrupu - vāra ūdeni un cukuru, kamēr cukurs ir izkusis, pievieno rumu.
    8. Izņem kēksus, sapilda ar ruma sīrupu.
    9. Gatavo glazūru - pūdercukuru samaisa ar ūdeni un pārlej kēksiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes