Sastāvdaļas
- 4 olas
- 4 ēdamkarotes cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 4 ēdamkarotes miltu
- 4 ēdamkarotes sviesta (izkausēta)
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
Krēmam:
- 350 ml trekna saldā krējuma
- 50 g baltās šokolādes
- 1 ēdamkarote pūdercukura
- 1 paciņa putukrējuma stindzinātajā
- 300 g zemeņu
Pagatavošana
- Krēms: Nelielā katliņa uz nelielas uguns izkausē šokolādi un 150 ml saldā krējuma, ik pa laikam apmaisot. Atdzesē.
- 200 ml saldā krējuma un pūdercukuru saputo, pievieno putukrējuma smidzinātāju un sajauc ar saldā krējuma - šokolādes masu.
- Krēmu rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Mīkla: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot 2 ēdamkarotes cukura un šķipsniņu sāls.
- Atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar atlikušo cukur adaudzumu un vaniļas cukuru.
- Nepārtraucot putošanu, pakāpeniski pievieno sviestu un saputotos olu baltumus.
- Tad pievieno miltus un cepamo pulveri un visu samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj 36 x 28 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
- Gatavo biskvītu pārklāj ar tīru virtuves dvieli un izgāž uz tīras galda virsmas ar cepamo papīru uz augšu.
- Rūpīgi noņem cepamo papīru un atdzesē.
- Zemenes sagriež nelielos gabaliņos, dažas ogas atstājot dekorēšanai.
- Biskvītu pārklāj ar krēmu, nedaudz atstājot dekorēšanai, pārkaisa ar zemeņu gabaliņiem un sarullē.
- Ruletes virsmu dekorē ar krēmu un ogām, ja vēlaties, varat pārkaisīt ar šokolādes skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!