Sastāvdaļas
- rūgušpiens
- sāls pēc garšas
- zaļumi
- redīsi
- svaigi gurķi
- dilles
- loki
- salātu lapas
- pētersīļi
- tomāti
- olas vai cepetis
- cukurs
Pagatavošana
- Rūgušpienu kuļ, līdz tas kļūst it kā spīdīgs. Pievieno sāli pēc garšas, kā arī dārzeņus un zaļumus (šķēlītēs sagrieztus redīsus, stienīšos sagrieztus svaigus gurķus, sasmalcinātas dilles, lokus, salātu lapas un pētersīļus).
- Pēdējos iecilā sagrieztus tomātus.
- Ja zupu vēlas sātīgu, pievieno arī sasmalcinātas cieti vārītas olas vai cepeti. Var pielikt arī krējumu. Ja rūgušpiens paskābs, pievieno cukuru pēc garšas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!