Sastāvdaļas
- 250 g rūgtās šokolādes
- 100 g sviesta
- 1 glāze cukura
- 3 olas
- 1/4 tējkarotes sāls
- 3/4 glāzes miltu
- vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Veidni ieziež ar sviestu.
- Karsta ūdens peldē izkausē 150-170 gramus šokolādes un sviestu.
- Kad viss ir kļuvis šķidrs, samaisa un noliek atdzesēties.
- Atlikušo šokolādi sasmalcina sīkos gabaliņos.
- Samaisa olas, cukuru, sāli un vaniļas cukuru - stipri kult nevajag.
- Pielej šokolādes-sviesta masu, iemaisa miltus.
- Mīklā iemaisa šokolādes gabaliņus.
- Mīklu lej veidnē, cep 15 minūtes.
- Pēc 15 minūtēm, pabaksta ar koka iesmiņu, iesmiņš būs ar šokolādi, jo šokolādes gabaliņi būs sakusuši.
- Jācenšas saskatīt, vai uz iesmiņa ir neizcepušās mīklas paliekas.
- Mazliet mīklai tur ir jābūt, bet pavisam maz, braunija konsistencei jābūt mazliet mitrai, kā negatavai, jo savādāk iznāks parasts kēkss, nevis braunijs.
- Ilgāk cept par 30 minūtēm nevajadzētu, pietiek arī ar 20 - 25 minūtēm.
- Veidni izņem no krāsns, apsedz ar dvieli, lai vienmērīgi atdziest un neizžūst.
- Ja vēlas, pirms pasniegšanas, var mazliet paturēt ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!