Sastāvdaļas
- 100 g rudzu miltu
- 100 g kviešu miltu
- 1 ēdamkarote cukura
- 3 olas
- 400 ml piena
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1/2 tējkarotes sausā rauga
- 50 g loku
- 20 g kinzas
- 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas
- 1/4 citrona
- 1 tējkarote Dižonas sinepju
- 1/2 tējkarotes sāls
- malti melnie pipari pēc garšas
- 50 g sarkano ikru
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar pienu, pievieno 2 ēdamkarotes skābā krējuma, cukuru un sāli.
- Raugu izšķīdina 1 ēdamkarotē silta ūdens un pievieno olu maisījumam.
- Pievieno izsijātus rudzu un kviešu miltus, sakuļ ar putojamo slotiņu, viendabīgā, šķidrā masā.
- Mīklu noliek malā uz 20 minūtēm.
- Blenderī, lielā ātrumā, sakuļ atlikušo skābo krējumu ar rupji sakapātiem lokiem, kinzu, saulespuķu eļļu, citrona sulu un sinepēm.
- Iegūsiet iezaļganu mērci, pievieno ikrus un samaisa ar karoti.
- Mērci pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno cukuru, sāli vai piparus.
- Pannu sakarsē, ieziež ar eļļu un cep pankūkas.
- Gatavām pankūkām uzklāj mērci, ja vēlas, satin, un pasniedz karstas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!