Rudzu miltu pankūkas ar skābā krējuma, zaļumu un sarkano ikru mērci

Rudzu miltu pankūkas ar skābā krējuma, zaļumu un sarkano ikru mērci Foto: Rudzu miltu pankūkas

Sastāvdaļas

  • 100 g rudzu miltu
  • 100 g kviešu miltu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 3 olas
  • 400 ml piena
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1/2 tējkarotes sausā rauga
  • 50 g loku
  • 20 g kinzas
  • 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas
  • 1/4 citrona
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 50 g sarkano ikru

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar pienu, pievieno 2 ēdamkarotes skābā krējuma, cukuru un sāli.
  2. Raugu izšķīdina 1 ēdamkarotē silta ūdens un pievieno olu maisījumam.
  3. Pievieno izsijātus rudzu un kviešu miltus, sakuļ ar putojamo slotiņu, viendabīgā, šķidrā masā.
  4. Mīklu noliek malā uz 20 minūtēm.
  5. Blenderī, lielā ātrumā, sakuļ atlikušo skābo krējumu ar rupji sakapātiem lokiem, kinzu, saulespuķu eļļu, citrona sulu un sinepēm.
  6. Iegūsiet iezaļganu mērci, pievieno ikrus un samaisa ar karoti.
  7. Mērci pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno cukuru, sāli vai piparus.
  8. Pannu sakarsē, ieziež ar eļļu un cep pankūkas.
  9. Gatavām pankūkām uzklāj mērci, ja vēlas, satin, un pasniedz karstas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes