Rudzu mīklas pankūkas ar skābā krējuma-ikru mērci

Rudzu mīklas pankūkas ar skābā krējuma-ikru mērci Foto: Rudzu mīklas pankūkas ar skābā krējuma-ikru mērci

Sastāvdaļas

  • 100 g rudzu miltu
  • 100 g kviešu miltu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 3 olas
  • 400 ml piena
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1/2 tējkarotes sausā rauga
  • 50 g loku
  • 20 g kinzas
  • 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas
  • 1/4 citrona
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • pipari pēc garšas
  • 50 g sarkano ikru

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar pienu, 2 ēdamkarotēm skābā krējuma, cukuru, sāli.
  2. Raugu izšķīdina 1 ēdamkarotē silta ūdens, pielej olu maisījumam.
  3. Pievieno izsijātus rudzu un kviešu miltus, sakuļ ar putojamo slotiņu viendabīgā masā.
  4. Ļauj "atpūsties" 20 minūtes.
  5. Gatavo mērci - blenderī, lielā ātrumā, sakuļ 100 gramus skābā krējuma, rupji sakapātus lokus, kinzu,saulespuķu eļļu, citrona sulu, sinepes.
  6. Mērci samaisa ar ikriem, maisa ar dakšiņu, lai ikri saglabātu formu.
  7. Mērci pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli, cukuru, piparus.
  8. Pannu sakarsē, ieziež ar augu eļļu, cep pankūkas.
  9. Gatavām pankūkām uzklāj mērci, satin aploksnē, vai arī citā veidā, pasniedz karstas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes