Sastāvdaļas
- 100 g rudzu miltu
- 100 g kviešu miltu
- 1 ēdamkarote cukura
- 3 olas
- 400 ml piena
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1/2 tējkarotes sausā rauga
- 50 g loku
- 20 g kinzas
- 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas
- 1/4 citrona
- 1 tējkarote Dižonas sinepju
- 1/2 tējkarotes sāls
- pipari pēc garšas
- 50 g sarkano ikru
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar pienu, 2 ēdamkarotēm skābā krējuma, cukuru, sāli.
- Raugu izšķīdina 1 ēdamkarotē silta ūdens, pielej olu maisījumam.
- Pievieno izsijātus rudzu un kviešu miltus, sakuļ ar putojamo slotiņu viendabīgā masā.
- Ļauj "atpūsties" 20 minūtes.
- Gatavo mērci - blenderī, lielā ātrumā, sakuļ 100 gramus skābā krējuma, rupji sakapātus lokus, kinzu,saulespuķu eļļu, citrona sulu, sinepes.
- Mērci samaisa ar ikriem, maisa ar dakšiņu, lai ikri saglabātu formu.
- Mērci pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli, cukuru, piparus.
- Pannu sakarsē, ieziež ar augu eļļu, cep pankūkas.
- Gatavām pankūkām uzklāj mērci, satin aploksnē, vai arī citā veidā, pasniedz karstas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!