Magoņu rulete poļu gaumē

Magoņu rulete poļu gaumē Фото: Magoņu rulete poļu gaumē

Ингредиенты

Mīklai:
 ● 200 g+1 ēdamkarote miltu
 ● 60 ml+3 ēdamkarotes silta piena
 ● 50 g izkausēta sviesta
 ● 2 olu dzeltenumi
 ● 15 g svaiga rauga
 ● 2 ēdamkarotes+1 tējkarote cukura
 ● 1/4 tējkarotes sāls 
 ● 1,5 ēdamkarotes ruma 
 ● 1 tējkarote vaniļas esences
Pildījumam:
 ● 160 g magoņu sēkliņu
 ● 50 g gaiši brūnā cukura
 ● 30 g rozīņu 
 ● 30 g sīki sadrupinātu valriekstu 
 ● 1 ēdamkarote medus
 ● 1 tējkarote mandeļu ekstrakta
 ● 1 tējkarote malta kanēļa
 ● 1 ēdamkarote sviesta (istabas temperatūrā)
 ● 30 g sukāžu
 ● 2 olu baltumi
Glazūrai:
 ● 1/2 glāzes pūdercukura
 ● 3 ēdamkarotes ūdens

Приготовление

  1. Raugu samaisa ar 1 ēdamkaroti miltu, 3 ēdamkarotēm piena, 1 tējkaroti cukura - kārtīgi samaisa, uzklāj drānu, atstāj uz 15 minūtēm. 
  2. Kad laiks pagājis, miltiem pievieno rauga maisījumu un pārējās sastāvdaļas, izņemot sviestu, samīca mīklu, beigās pievieno sviestu. 
  3. No mīklas izveido bumbu, liek to ietaukotā bļodā, uzklāj dvieli.
  4. Atstāj rūgt siltā vietā, uz 1-1,5 stundām.
  5. Magoņu sēklas vāra 500 ml verdoša ūdens, kamēr šķidrums iztvaiko, atdzesē.
  6. Sablenderē, pievieno atlikušās sastāvdaļas, samaisa.
  7. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, uzmanīgi iemaisa magoņu masā.
  8. Mīklu izrullē taisnstūrī, 3 mm biezumā, uzklāj magoņu pildījumu, atstājot 2 cm attālumu no katras puses.
  9. Satin ruleti, kārtīgi nostiprina malas un galus.
  10. Ruleti ietin cepamajā papīrā, bet ne pārāk blīvi, cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
  11. Ruleti izņem no krāsns, izņem no cepamā papīra, karstu pārlej ar glazūru.
  
  
  
рецепт просмотрен ... раза



Популярные рецепты сегодня