Rozmarīna – citrona torte

Rozmarīna – citrona torte Foto: Rozmarīna – citrona torte

Sastāvdaļas

  • 230 g sviesta
  • 450 g cukura
  • 4 olas
  • 1 olas dzeltenums
  • 520 g miltu
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 un 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 340 g skābā krējuma
  • 6 ēdamkarotes citrona sulas
  • 3 tējkarotes rīvētas citrona miziņas
  • 3 tējkarotes sakapāta, svaiga rozmarīna

Garnējumam:

  • 450 g krēmsiera
  • 600 g pūdercukura
  • 3 tējkarotes rīvētas citrona miziņas
  • 2 1/4 tējkarotes citrona miziņas

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko trīs 23 cm lielas kūkas formas.
  2. Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un cukuru līdz masa kļūt krēmveidīga.
  3. Tad pievieno olas, olas dzeltenumu, rūpīgi sakuļot pēc katras sastāvdaļas pievienošanas.
  4. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu un sāli. 
  5. Iegūto maisījumu pievieno iepriekš pagatavotajai krēma masai, tad pievieno skābo krējumu.
  6. Pēc katras sastāvdaļas pievienošanas rūpīgi sakul masu. Tad pievieno citrona sulu, rīvētās citrona miziņas un rozmarīnu.
  7. Iegūto mīklu izklāj trīs iepriekš sagatavotajās kūkas formās un liek cepties aptuveni 25-30 minūtes.
  8. Kad biskvīti izcepušies, novieto tos atdzesēties aptuveni 10 minūtes pirms izņem no formām.
  9. Garnējumam: Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ krēmsieru līdz viendabīgai masai.
  10. Tad pievieno pūdercukuru, citrona miziņas un sulu, turpina kult līdz masai krēmveidīga konsistence. Ja nepieciešams, pēc garšas var pievienot vēl pūdercukuru.
  11. Iegūto krēmu pārklāj pār biskvītiem, tortes virskārtu un sāniem. Pirms pasniegšanas torti ievieto ledusskapī uz vienu stundu.
  12. Dekorē ar plānām citrona šķēlītēm un rozmarīna lapiņām vai mandeļu skaidiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes