Sastāvdaļas
- 230 g sviesta
- 450 g cukura
- 4 olas
- 1 olas dzeltenums
- 520 g miltu
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 un 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- 340 g skābā krējuma
- 6 ēdamkarotes citrona sulas
- 3 tējkarotes rīvētas citrona miziņas
- 3 tējkarotes sakapāta, svaiga rozmarīna
Garnējumam:
- 450 g krēmsiera
- 600 g pūdercukura
- 3 tējkarotes rīvētas citrona miziņas
- 2 1/4 tējkarotes citrona miziņas
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko trīs 23 cm lielas kūkas formas.
- Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un cukuru līdz masa kļūt krēmveidīga.
- Tad pievieno olas, olas dzeltenumu, rūpīgi sakuļot pēc katras sastāvdaļas pievienošanas.
- Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu un sāli.
- Iegūto maisījumu pievieno iepriekš pagatavotajai krēma masai, tad pievieno skābo krējumu.
- Pēc katras sastāvdaļas pievienošanas rūpīgi sakul masu. Tad pievieno citrona sulu, rīvētās citrona miziņas un rozmarīnu.
- Iegūto mīklu izklāj trīs iepriekš sagatavotajās kūkas formās un liek cepties aptuveni 25-30 minūtes.
- Kad biskvīti izcepušies, novieto tos atdzesēties aptuveni 10 minūtes pirms izņem no formām.
- Garnējumam: Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ krēmsieru līdz viendabīgai masai.
- Tad pievieno pūdercukuru, citrona miziņas un sulu, turpina kult līdz masai krēmveidīga konsistence. Ja nepieciešams, pēc garšas var pievienot vēl pūdercukuru.
- Iegūto krēmu pārklāj pār biskvītiem, tortes virskārtu un sāniem. Pirms pasniegšanas torti ievieto ledusskapī uz vienu stundu.
- Dekorē ar plānām citrona šķēlītēm un rozmarīna lapiņām vai mandeļu skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!