Rožmaizītes

Rožmaizītes Foto: Rožmaizītes

Sastāvdaļas

  • 50 g rauga
  • 200 g remdena ūdens
  • 780 g kviešu miltu
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 150 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 4 olas

Apziešanai:

  • 1 ola

Rotājumam:

  • ķimenes vai sezama sēkliņas

Pagatavošana

  1. Raugu izšķīdina remdenā ūdenī. Pievieno 260 g miltu un sāli. Pārklāj ar dvieli. Raudzē apmēram 30 minūtes.
  2. Samaisa sviestu un cukuru. Sakuļ olas.
  3. Sviestu un olas iemaisa ierūgušajā mīklā. Samaisa ar atlikušajiem miltiem.
  4. Uz dēlīša, kas apkaisīts miltiem, mīklu samīca viendabīgā un spīdīga kukulītī.
  5. No mīklas veido mazā pirkstiņa resnumā, apmēram 20 cm garas standziņas.
  6. Savij divas standziņas. Savieno, veidojot gredzenus.
  7. Maizītes liek uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru. 30 - 40 minūtes raudzē. Apziež ar sakultu olu. Pārkaisa ar ķimenēm vai sezama sēkliņām.
  8. Cep krāsns vidusdaļā 250 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes. Apsedz ar dvieli. Atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes