Sastāvdaļas
- 50 g rauga
- 200 g remdena ūdens
- 780 g kviešu miltu
- 1/2 tējkarotes sāls
- 150 g sviesta
- 2 ēdamkarotes cukura
- 4 olas
Apziešanai:
- 1 ola
Rotājumam:
- ķimenes vai sezama sēkliņas
Pagatavošana
- Raugu izšķīdina remdenā ūdenī. Pievieno 260 g miltu un sāli. Pārklāj ar dvieli. Raudzē apmēram 30 minūtes.
- Samaisa sviestu un cukuru. Sakuļ olas.
- Sviestu un olas iemaisa ierūgušajā mīklā. Samaisa ar atlikušajiem miltiem.
- Uz dēlīša, kas apkaisīts miltiem, mīklu samīca viendabīgā un spīdīga kukulītī.
- No mīklas veido mazā pirkstiņa resnumā, apmēram 20 cm garas standziņas.
- Savij divas standziņas. Savieno, veidojot gredzenus.
- Maizītes liek uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru. 30 - 40 minūtes raudzē. Apziež ar sakultu olu. Pārkaisa ar ķimenēm vai sezama sēkliņām.
- Cep krāsns vidusdaļā 250 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes. Apsedz ar dvieli. Atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!