Sastāvdaļas
Miklai:
- 125 ml piena
- 50 g sviesta
- 75 g cukura
- 1 ola
- 18 g svaiga rauga
- sāls
- 370-400 g izsijātu miltu
Pildījumam:
- 100 ml piena
- 50 g magoņu sēkliņu
- 50 g valriekstu
- 50 g rozīņu
- 50 g cukura
- 1 ēdamkarote ruma
- 3 skābi āboli
Pagatavošana
- Pienu uzsilda, izkausē tajā cukuru, sviestu.
- Olu mazliet sakuļ ar dakšiņu, pievieno šķipsniņu sāls, lej atdzisušā pienā, samaisa.
- Svaigu raugu samīca ar pusi miltiem, pielej piena-olu masu, kārtīgi samaisa.
- Pakāpeniski pievieno atlikušos miltus, samīca mīkstu mīklu, kas nelīp pie trauka sieniņām.
- Izveido mīklas bumbu, pārklāj ar drānu, liek siltā vietā rūgt, uz 1 stundu.
- Rozīnes noskalo un nosusina.
- Valriekstus sadrupina.
- Magoņu sēkliņas noskalo, ber verdošā pienā,m pievieno cukuru, samazina uguni, karsē, kamēr šķidrums ir gandrīz pilnībā iztvaikojis.
- Magoņu sēkliņu masu samaisa ar riekstiem, rozīnēm, pievieno rumu.
- Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež šķēlītēs.
- Kad mīkla ir uzrūgusi 2-3 reizes lielāka, sadala to 7 daļās.
- Katru daļu izrullē ovālā plācenītī, gareniski liek pildījumu, platākās daļas malā.
- Satin plānu ruleti.
- Katru ruleti satin spirālveidā, liekot iekšā ābolu šķēlītes.
- Visas ruletes liek ietaukotā veidnē, uzklāj drānu, patur 30 minūtes.
- Virsmu noklāj ar ļoti saldu melno tēju - 2 tējkarotes cukura, 2 ēdamkarotes tējas.
- Cep 185°C temperatūrā, 35-40 minūtes.
- Gatavu pīrāgu atkal pārklāj ar tēju, uzklāj drānu un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!