Sastāvdaļas
- 4,5 glāzes miltu
- 1/2 glāzes + 1 ēdamkarote cukura
- 2 olas
- 100 g sviesta
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 300 ml piena
- 11 g sausā rauga
- rozīnes
Mērcei:
- 250 g krēmsiera
- 2 ēdamkarote trekna saldā krējuma vai 100 g skābā krējuma
- 150 g pūdercukura
Pagatavošana
- Siltu pienu samaisa ar raugu, 1 ēdamkaroti cukura, 1,5 glāzes izsijātu miltu.
- Maisījumu liek siltā vietā uz 1 stundu.
- Uzrūgušajam maisījumam pievieno izkausēta sviesta maisījumu ar vaniļas cukuru, olām, atlikušo cukuru.
- Visu samaisa un pievieno izsijātus miltus, samīca mīklu, tai jābūt mīkstai.
- Mīklu liek siltā vietā uz 1 stundu.
- Kad mīkla uzrūgusi, to samīca un atstāj vēlreiz rūgt.
- Rozīnes mērcē ūdenī, tad nosusina.
- Mīklu izrullē plāksnē, noziež ar mīkstu sviestu, uzkaisa cukuru, rozīnes.
- Mīklu satin ruletē, sagriež šķēlītēs un liek uz cepamā papīra, veidnē.
- Veidni liek siltā vietā uz 20 minūtēm.
- Cep 200°C temperatūrā, 25 minūtes.
- Karstas bulciņas pārlej ar krēmsiera mērci - krēmsieru sakuļ ar saldo krējumu vai skābo krējumu un pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!