Rozīņu bulciņas pārlietas ar krēmsiera mērci

Rozīņu bulciņas pārlietas ar krēmsiera mērci Foto: Rozīņu bulciņas pārlietas ar krēmsiera mērci

Sastāvdaļas

  • 4,5 glāzes miltu
  • 1/2 glāzes + 1 ēdamkarote cukura
  • 2 olas
  • 100 g sviesta
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 300 ml piena
  • 11 g sausā rauga
  • rozīnes
Mērcei:
  • 250 g krēmsiera
  • 2 ēdamkarote trekna saldā krējuma vai 100 g skābā krējuma
  • 150 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Siltu pienu samaisa ar raugu, 1 ēdamkaroti cukura, 1,5 glāzes izsijātu miltu.
  2. Maisījumu liek siltā vietā uz 1 stundu. 
  3. Uzrūgušajam maisījumam pievieno izkausēta sviesta maisījumu ar vaniļas cukuru, olām, atlikušo cukuru.
  4. Visu samaisa un pievieno izsijātus miltus, samīca mīklu, tai jābūt mīkstai.
  5. Mīklu liek siltā vietā uz 1 stundu.
  6. Kad mīkla uzrūgusi, to samīca un atstāj vēlreiz rūgt.
  7. Rozīnes mērcē ūdenī, tad nosusina.
  8. Mīklu izrullē plāksnē, noziež ar mīkstu sviestu, uzkaisa cukuru, rozīnes.
  9. Mīklu satin ruletē, sagriež šķēlītēs un liek uz cepamā papīra, veidnē.
  10. Veidni liek siltā vietā uz 20 minūtēm.
  11. Cep 200°C temperatūrā, 25 minūtes.
  12. Karstas bulciņas pārlej ar krēmsiera mērci - krēmsieru sakuļ ar saldo krējumu vai skābo krējumu un pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes