Sastāvdaļas
Mīklai:
- 60 ml piena
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 100 g miltu
- 2 ēdamkarotes kartupeļu miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 3 olas
Pildījumam:
- 2 glāzes dzērveņu
- 2 glāzes cukura
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzsilda līdz 190°C temperatūrai, cepamajā plātī ieklāj cepamo papīru.
- Katliņā uzkarsē pienu ar sviestu gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai.
- Olas saputo ar cukuru. Miltus sajauc ar kartupeļu miltiem un cepamo pulveri un izsijā.
- Pievieno sāli un visu šo maisījumu pievieno olām ar cukuru.
- Samaisa ar koka karoti, pievieno pienu. Samaisa līdz viendabīgai masai.
- Masu lej uz cepešplāts un cep 10 minūtes, nepārtraukti uzmanot.
- Pildījumam dzērvenes sasmalcina kopā ar cukuru blenderī.
- Kad biskvīts ir izcepies, to nekavējoties pārliek no plāts uz mitra dvieļa ar visu papīru un satin rullī.
- Atstāj apmēram 20 - 30 minūtes, pēc tam uzmanīgi atrullē.
- Biskvītu pārsmērē ar pildījumu un ar papīra palīdzību sarullē un atstāj uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!