Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 1,5-2 glāzes cukura
- 500 g trekna skābā krējuma
- 2 glāzes miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 g vanilīna
- rīvēta šokolāde pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Sviestu un cukuru sakuļ ar mikseri.
- Pievieno skābo krējumu, turpina kult, kamēr cukurs izkūst.
- Masu sadala 2 daļās.
- Vienai daļai pievieno vanilīnu, sakuļ un noliek malā.
- Otrai daļai pievieno miltus, cepamo pulveri, sakuļ mīklu.
- Mīklu liek ietaukotā veidnē, cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
- Gatavu biskvītu mazliet atdzesē, sagriež 2-3 daļās.
- Starp biskvītiem un arī virspusē klāj vanilīna krēmu.
- Tortes virsmu pārkaisa ar šokolādi.
- Gatavu torti liek ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!