Rīsu un ķirbju zupa ar Parmas sieru

Rīsu un ķirbju zupa ar Parmas sieru Foto: Rīsu un ķirbju zupa ar Parmas sieru

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg nomizotu ķirbju 2,5 cm kubiņos
  • 500 ml piena
  • sāls pēc garšas
  • 1 liels sīki sakapāts sīpols
  • 6 ēdamkarotes sviesta
  • 1,5 l vāroša dārzeņu buljona
  • 200 g rīsu
  • 45 g sarīvēta Parmas siera

Pagatavošana

  1. Ķirbi, pienu un sāli vāra 10 minūtes, līdz ķirbis mīksts, ķirbi samaļ virtuves kombainā.
  2. Ķirbju biezeni ielej pannā un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, apmaisot ar koka karoti.
  3. Noņem no uguns.
  4. Sīpolu sautē sviestā, līdz tas mīksts, pievieno ķirbju biezeni un samaisa.
  5. Pielej buljonu, uzvāra un pieber rīsus.
  6. Vāra 15 minūtes, līdz rīsi mīksti.
  7. Pārkaisa ar Parmas sieru un pasniedz karstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes