Sastāvdaļas
- 1,5 kg nomizotu ķirbju 2,5 cm kubiņos
- 500 ml piena
- sāls pēc garšas
- 1 liels sīki sakapāts sīpols
- 6 ēdamkarotes sviesta
- 1,5 l vāroša dārzeņu buljona
- 200 g rīsu
- 45 g sarīvēta Parmas siera
Pagatavošana
- Ķirbi, pienu un sāli vāra 10 minūtes, līdz ķirbis mīksts, ķirbi samaļ virtuves kombainā.
- Ķirbju biezeni ielej pannā un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, apmaisot ar koka karoti.
- Noņem no uguns.
- Sīpolu sautē sviestā, līdz tas mīksts, pievieno ķirbju biezeni un samaisa.
- Pielej buljonu, uzvāra un pieber rīsus.
- Vāra 15 minūtes, līdz rīsi mīksti.
- Pārkaisa ar Parmas sieru un pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!