Sastāvdaļas
- 500 g maltas gaļas
- 150 g rīsu
- 200 g sīpolu
- 200 g burkānu
- 200 g kāpostu
- 100 g skāba krējuma
- 3 ēdamkarotes tomātu pastas
- 0,5 tējkarotes kurkuma
- augu eļļa
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Rīsus nomazgā un izvāra, pievienojot ūdenim sāli un kurkumu.
- Sīpolus sagriež mazos kubiņos. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
- Kāpostus smalki saēvelē.
- Uz pannas eļļā apcep sīpolus līdz tie kļūst zeltaini, apmēram 5 minūtes.
- Pie sīpoliem pievieno burkānus un arī cep apmēram 5 minūtes, uzmanot, lai nepiedeg.
- Maltai gaļai pievieno sāli un piparus. Pēc vēlēšanās var pievienot arī citas iecienītās garšvielas.
- Tā kā tomātu pasta ir bieza, tad tai pievieno nedaudz ūdens, apmēram 3 - 5 ēdamkarotes, labi samaisa.
- To pašu izdara arī ar krējumu.
- Cepamo formu iesmērē ar eļļu vai sviestu un tā apakšā vienmērīgā kārtā liek rīsus.
- Nākamo liek kāpostu kārtu, vienmērīgi izlīdzina, uzkaisa sāli un plānā kārtā pārsmērē tomātu pastu.
- Tālāk seko maltas gaļas kārta.
- Liek pēdējo kārtu, kura sastāv no ceptiem burkāniem un sīpoliem.
- Pēdējai kārtai vienmērīgi pārsmērē krējumu.
- Liek cepeškrāsnī 180°C temperatūrā un cep 50 - 60 minūtes.
- Cepšanās laikā sacepums jāuzmana, ja tas ir gatavs, tad var izņemt no cepeškrāsns.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!