Rīsu sacepums ar malto gaļu mājas gaumē

Rīsu sacepums ar malto gaļu mājas gaumē Foto: Rīsu sacepums ar malto gaļu mājas gaumē

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas gaļas
  • 150 g rīsu
  • 200 g sīpolu
  • 200 g burkānu
  • 200 g kāpostu
  • 100 g skāba krējuma
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 0,5 tējkarotes kurkuma
  • augu eļļa
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Rīsus nomazgā un izvāra, pievienojot ūdenim sāli un kurkumu.
  2. Sīpolus sagriež mazos kubiņos. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
  3. Kāpostus smalki saēvelē.
  4. Uz pannas eļļā apcep sīpolus līdz tie kļūst zeltaini, apmēram 5 minūtes.
  5. Pie sīpoliem pievieno burkānus un arī cep apmēram 5 minūtes, uzmanot, lai nepiedeg.
  6. Maltai gaļai pievieno sāli un piparus. Pēc vēlēšanās var pievienot arī citas iecienītās garšvielas.
  7. Tā kā tomātu pasta ir bieza, tad tai pievieno nedaudz ūdens, apmēram 3 - 5 ēdamkarotes, labi samaisa.
  8. To pašu izdara arī ar krējumu.
  9. Cepamo formu iesmērē ar eļļu vai sviestu un tā apakšā vienmērīgā kārtā liek rīsus.
  10. Nākamo liek kāpostu kārtu, vienmērīgi izlīdzina, uzkaisa sāli un plānā kārtā pārsmērē tomātu pastu.
  11. Tālāk seko maltas gaļas kārta.
  12. Liek pēdējo kārtu, kura sastāv no ceptiem burkāniem un sīpoliem.
  13. Pēdējai kārtai vienmērīgi pārsmērē krējumu.
  14. Liek cepeškrāsnī 180°C temperatūrā un cep 50 - 60 minūtes.
  15. Cepšanās laikā sacepums jāuzmana, ja tas ir gatavs, tad var izņemt no cepeškrāsns.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes