Rīsu sacepums ar kabačiem un tomātiem

Rīsu sacepums ar kabačiem un tomātiem Foto: Rīsu sacepums ar kabačiem un tomātiem

Sastāvdaļas

  • 1/3 glāzes garo graudu rīsu
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1,5 vidēju kabaču
  • 5 - 6 tomāti
  • sāls, pipari
  • 1 sīpols
  • 3 sasmalcinātu ķiploka daiviņu
  • 2 viegli sakultas olas
  • 1 tējkarote sasmalcināta svaiga timiāna
  • 1/2 glāzes rīvēta Parmas siera

Pagatavošana

  1. Izvāra rīsus, pievieno timiānu, sāli un maltus melnus piparus.
  2. Kabačus sagriež ripiņās. Tāpat sagriež arī tomātus.
  3. Uz pannas eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu.
  4. Viegli apcep kabačus.
  5. Cepamo formu iesmērē ar sviestu, tajā liek rīsus, tad sīpolus, pēc tam kabačus, un tomātus.
  6. Olas viegli sakuļ, sajauc ar ķiploku un sieru un pārlej dārzeņiem un rīsiem.
  7. Cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes