Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci

Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci Foto: Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci

Sastāvdaļas

  • 100 g suši rīsu
  • 50 g mandeļu
  • 300 ml piena
  • 1 kanēļu miziņa
  • 1 vaniļas pāksts
  • 1 ēdamkarote cukura
  • šķipsna sāls
  • 200 ml saldā krējuma

Mērcei:

  • 200 g konservētu ķiršu bez kauliņiem
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes

Pagatavošana

  1. Uz lēnas uguns pienā vāra sushi rīsus un drupinātas mandeles, pievieno cukuru, šķipsnu sāls, vaniļas pāksti un kanēļa mizu, vāra līdz rīsi mīksti. 
  2. Atdzesē tos, tad sajauc ar putotu saldo krējumu. 
  3. Pasniedz ar mērci. 
  4. Mērce: uzvāra ķiršu kompotu, pievieno cukuru un ietumē ar aukstā ūdenī izšķīdinātu kukurūzas cieti, atdzesē un pasniedz ar rīsiem.

Recepti piedāvā  „Rīgas Dzirnavnieks” un šefpavārs Lauris Aleksejevs

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes