Sastāvdaļas
- 100 g suši rīsu
- 50 g mandeļu
- 300 ml piena
- 1 kanēļu miziņa
- 1 vaniļas pāksts
- 1 ēdamkarote cukura
- šķipsna sāls
- 200 ml saldā krējuma
Mērcei:
- 200 g konservētu ķiršu bez kauliņiem
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote kukurūzas cietes
Pagatavošana
- Uz lēnas uguns pienā vāra sushi rīsus un drupinātas mandeles, pievieno cukuru, šķipsnu sāls, vaniļas pāksti un kanēļa mizu, vāra līdz rīsi mīksti.
- Atdzesē tos, tad sajauc ar putotu saldo krējumu.
- Pasniedz ar mērci.
- Mērce: uzvāra ķiršu kompotu, pievieno cukuru un ietumē ar aukstā ūdenī izšķīdinātu kukurūzas cieti, atdzesē un pasniedz ar rīsiem.
Recepti piedāvā „Rīgas Dzirnavnieks” un šefpavārs Lauris Aleksejevs
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!