Risotto ar lasi

Risotto ar lasi Foto: Risotto ar lasi

Sastāvdaļas

  • 15 g sviesta
  • nedaudz zaļo loku (baltā daļa)
  • 1/2 svaiga gurķa
  • 200 g Risoto rīsu
  • 500 ml dārzeņu vai vistas buljona
  • 75 ml baltvīna
  • 250 g laša filejas
  • rīvēts Parmas siers
  • 3 tējk. svaiga, sakapāta estragona
  • sāls
  • malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Dārzeņu buljonam jābūt karstam, tāpēc, to tur katlā uz mazas uguns.
  2. Pannā izkausē sviestu, pievieno sagrieztu zaļo loku balto daļu.
  3. Gurķi nomizo, ar tējkaroti izņem sēklas un sīki sagriež.
  4. Pievieno sviestam un lokiem, cep 2-3 minūtes.
  5. Gurķiem, sviestam un lokiem pievieno rīsus, samaisa, pielej baltvīnu - pastāvīgi maisa, kamēr baltvīns pilnībā iztvaiko.
  6. Pielej mazliet buljona, maisa, kamēr rīsi uzsūc šķidrumu, tad pielej vēl nedaudz buljona, maisa - apmēram 20 minūtes.
  7. Rīsi nedrīkst pārvārīties, tiem jābūt irdeniem.
  8. Rīsiem pievieno laša gabaliņus un sakapātu estragonu.
  9. Pieber sāli un piparus (pēc garšas).
  10. Visu samaisa, uzliek pannai vāku, un patur piecas minūtes.
  11. Risotto pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru.
  12. Pasniedz ar baltvīnu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes