Sastāvdaļas
- 30 ml olīveļļas
- 100 g sīpolu
- 400 g vistas filejas
- 1 dzeltenā paprika
- 1/8 tējkarotes safrāna
- 350 g rīsu
- 1 tējkarote jūras sāls
- 200 ml vidēji sausa baltvīna
- 200 g konservētas kukurūzas
- 1200 ml vistas buljona
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
- 100 g cieta siera
Pagatavošana
- Nelielā olīveļļas daudzumā apcep sakapātus sīpolus, pievieno sīkus vistas filejas gabaliņus.
- Kad vistas gaļas gabaliņi paliek balti, pievieno dzeltenās paprikas gabaliņus, samaisa, dažas minūtes pasutina, pievieno safrānu.
- Pannā ber rīsus, pievieno sāli, cep 2-3 minūtes.
- Maisot, pakāpeniski pielej baltvīnu.
- Kad baltvīns ir uzsūcies, pakāpeniski pielej karstu buljonu.
- Pievieno kukurūzu, samaisa.
- Kad rīsi ir gandrīz gatavi, pagaršojiet, ja nepieciešams, pieber vēl sāli, piparus.
- Gatavu, karstu risoto pasniedz, pārkaisītu ar rīvētu sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!