Risoto ar vistas gaļu

Risoto ar vistas gaļu Foto: Risoto ar vistas gaļu

Sastāvdaļas

  • 30 ml olīveļļas
  • 100 g sīpolu
  • 400 g vistas filejas
  • 1 dzeltenā paprika
  • 1/8 tējkarotes safrāna
  • 350 g rīsu
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • 200 ml vidēji sausa baltvīna
  • 200 g konservētas kukurūzas
  • 1200 ml vistas buljona
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
  • 100 g cieta siera

Pagatavošana

  1. Nelielā olīveļļas daudzumā apcep sakapātus sīpolus, pievieno sīkus vistas filejas gabaliņus.
  2. Kad vistas gaļas gabaliņi paliek balti, pievieno dzeltenās paprikas gabaliņus, samaisa, dažas minūtes pasutina, pievieno safrānu.
  3. Pannā ber rīsus, pievieno sāli, cep 2-3 minūtes.
  4. Maisot, pakāpeniski pielej baltvīnu.
  5. Kad baltvīns ir uzsūcies, pakāpeniski pielej karstu buljonu.
  6. Pievieno kukurūzu, samaisa.
  7. Kad rīsi ir gandrīz gatavi, pagaršojiet, ja nepieciešams, pieber vēl sāli, piparus.
  8. Gatavu, karstu risoto pasniedz, pārkaisītu ar rīvētu sieru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes