Sastāvdaļas
- 1/2 sīpola
- 300 g maltās gaļas
- 170 g rīsu
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 400 g gaļas buljona
- 1 ķiploka daiviņa
- 1/2 g safrāna
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes melno piparu
- 1/2 ēdamkarotes Teksmeks garšvielas
- 200 g saldētu zirņu
- 400 g veselu konservētu tomātu
- 250 g notīrītu garneļu
Pagatavošana
- Notīra un sasmalcina sīpolu. Nedaudz apcep katlā sakarsētā eļļā. Pievieno rīsus. Rūpīgi iemaisa malto gaļu. Turpina cept, līdz gaļa iegūst gaišu krāsu.
- Pievieno gaļas buljonu, sasmalcinātu ķiploku, safrānu, sāli un piparus. Samaisa.
- Katlam uzliek vāku. Sautē apmēram 20 minūtes.
- Pievieno Teksmeks garšvielu, saldētus zirņus un labi notecinātus tomātus.
- Paelu dažas minūtes karsē.
- Ēdienam pievieno notīrītās garneles. Samaisa. Dažas nenotīrītas atstāj rotājumam.
- Pasniedz ar baltmaizi. salātu lapiņām un citrona daiviņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!