Rīsi spāniešu gaumē

Rīsi spāniešu gaumē Foto: Rīsi spāniešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 1/2 sīpola
  • 300 g maltās gaļas
  • 170 g rīsu
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 400 g gaļas buljona
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1/2 g safrāna
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes melno piparu
  • 1/2 ēdamkarotes Teksmeks garšvielas
  • 200 g saldētu zirņu
  • 400 g veselu konservētu tomātu
  • 250 g notīrītu garneļu

Pagatavošana

  1. Notīra un sasmalcina sīpolu. Nedaudz apcep katlā sakarsētā eļļā. Pievieno rīsus. Rūpīgi iemaisa malto gaļu. Turpina cept, līdz gaļa iegūst gaišu krāsu.
  2. Pievieno gaļas buljonu, sasmalcinātu ķiploku, safrānu, sāli un piparus. Samaisa.
  3. Katlam uzliek vāku. Sautē apmēram 20 minūtes.
  4. Pievieno Teksmeks garšvielu, saldētus zirņus un labi notecinātus tomātus.
  5. Paelu dažas minūtes karsē.
  6. Ēdienam pievieno notīrītās garneles. Samaisa. Dažas nenotīrītas atstāj rotājumam.
  7. Pasniedz ar baltmaizi. salātu lapiņām un citrona daiviņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes