Sastāvdaļas
- 1 sīpols
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 350 g irdeno rīsu
- 1/2 čili pipara
- 1-2 ķiploka daiviņas
- 1/2 tējkarotes Garam Masala garšvielas
- 1 lauru lapa
- 2 krustnagliņas
- 1 tējkarote kurkumas vai karija
- 500 vistas buljona (no kubika)
Pagatavošana
- Notīra un sasmalcina sīpolu.
- Katliņa sakarsē eļļu un pavāra sīpolus apmēram 1 minūti.
- Pievieno rīsus un visu vēl nedaudz apbrūnina.
- Sasmalcina čili piparu un ķiploka daiviņas.
- Rīsiem pievieno ķiplokus, čili piparu, Garam Masala garšvielas, lauru lapu, krustnagliņas un kurkumu vai kariju.
- Pārlej ar vistas buljonu.
- Uzliek katliņam vāku un vara apmēram 20 minūtes.
- Apmaisa. Tad atstāj uz 5 - 10 minūtēm.
- Gataviem rīsiem jābūt sausiem un irdeniem.
- Rīsi labi garšo kopā ar taukos vārītām garnelēm, zivi un salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!