Rīsi ar medu un rozīnēm

Rīsi ar medu un rozīnēm Foto: Rīsi ar medu un rozīnēm

Sastāvdaļas

  • 200 rīsu
  • 50 g rozīņu
  • 2-3 ēdamkarotes sagrieztu sukādu
  • 150 g medus
  • 50 g valriekstu kodolu
  • 150 g salda krējuma
  • 1 ēdamkarote pūdercukura

Pagatavošana

  1. Rīsus ieliek verdošā ūdenī, kam piebērts mazliet sals, un vāra līdz rīsi kļūst mīksti.
  2. Pēc tam rīsus uzliek uz sietiņa, nomazgā ar karstu ūdeni un atdzesē.
  3. Rozīnes samaisa ar cukuru, maisot silda uz uguns, līdz rozīnes uzbriest, pēc tam atdzesē.
  4. Rīsus samaisa ar rozīnēm, medu, pusi porcijas sasmalcināto riekstu un saliek porciju traukos.
  5. Virsū var uzlikt saputotu saldo krējumu ar cukuru.
  6. Rīsus pārkaisa ar sagrieztam sukādēm un sasmalcinātiem riekstiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes