Sastāvdaļas
- 200 rīsu
- 50 g rozīņu
- 2-3 ēdamkarotes sagrieztu sukādu
- 150 g medus
- 50 g valriekstu kodolu
- 150 g salda krējuma
- 1 ēdamkarote pūdercukura
Pagatavošana
- Rīsus ieliek verdošā ūdenī, kam piebērts mazliet sals, un vāra līdz rīsi kļūst mīksti.
- Pēc tam rīsus uzliek uz sietiņa, nomazgā ar karstu ūdeni un atdzesē.
- Rozīnes samaisa ar cukuru, maisot silda uz uguns, līdz rozīnes uzbriest, pēc tam atdzesē.
- Rīsus samaisa ar rozīnēm, medu, pusi porcijas sasmalcināto riekstu un saliek porciju traukos.
- Virsū var uzlikt saputotu saldo krējumu ar cukuru.
- Rīsus pārkaisa ar sagrieztam sukādēm un sasmalcinātiem riekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!